Загреб

Избори у Хрватској: Једна жена није гласала ни сама за себе

  • Извор: Индекс
  • 18.04.2024. 09:10

Најмањи број преференцијалних гласова на изборима добила је кандидаткиња са листе А-ХСП Дражен Келеминец. Зденка Радичић налазила се на 13. мјесту листе у седмој изборној јединици и није добила нити један преференцијални глас.

Минимално боља је била, Ружа Фрањичевић. Она је била 12. на Пернаровој листи у шестој изборној јединици и добила је само један преференцијални глас.

Један преференцијални глас је добио и Влатко Балајић, 12. на листи Радничке фронте у шестој изборној јединици. У истој изборној јединици је и Иван Ганжулић из А-ХСП Дражен Келеминец. Он је такође добио само један глас.

Сарафина Матковић, 12. на листи А-ХСП-а Дражен Келеминец у петој изборној јединици, добила је један глас. У шестој изборној јединици један глас је добио њен колега Иван Ганжулић.


На парламентарним изборима у Хрватској ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата

На парламентарним изборима у Хрватској ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата

У деветој изборној јединици на листи Социјалдемократа на 13 мјесту је Антонија Шмисал Маткић која је добила само један преференцијални глас.

Странка Снага хрватског заједништва (СХЗ) у деветој јединици је имала двоје кандидата са само једном гласом: Нивес Каурлото-Вучиновић и Гордану Милин.

У десетој изборној јединици је на 11. мјесту листе СРП-а Бисерка Адорић добила један глас, пише "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.