ATV

Ministarstva odbrane

Izvučeni svi dijelovi mađarskog helikoptera u Hrvatskoj, istraga nesreće još u toku

 • Извор: Танјуг
 • 26.06.2023. 12:52

Hrvatska vojska završila je danas izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša, a na rastavljanju posljednjih dijelova bili su angažirani i pripadnici njemačke firme Airbus, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pripadnici Hrvatske vojske i pripadajuća tehnika koji su bili angažovani vraćeni su matične jedinice.

Pronađeno tijelo trećeg člana posade helikoptera koji je pao u Hrvatskoj

Pronađeno tijelo trećeg člana posade helikoptera koji je pao u Hrvatskoj

U akciji izvlačenja mađarskog helikoptera tokom proteklih dana učestvovalo je do 70 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, Komande za podršku, Vojne policije i Operativne vatrogasne komande, kao i pripadnici Državne intervencijske jedinice civilne zaštite, zaposleni u Direktoratu civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGS S-a, navode iz MORH-a, prenijela je Hina.

Ministar odbrane Mario Banožić ranije danas je rekao da je istraga te nesreće u kojoj su poginule tri osobe još uvijek u toku i dodao da su tijela stradalih još u Hrvatskoj, a da će uskoro, kada sve bude spremno za ispraćaj, obavijestiti javnost.

Pao vojni helikopter u Hrvatskoj!

Pao vojni helikopter u Hrvatskoj!


Пратите нас и путем Вибера

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)