Velika katastrofa podijelila Srbe

Jedni likuju drugi žale: Kakvo je vaše mišljenje o dešavanjima u Albaniji?

  • 27.11.2019. 17:12

Velika prirodna katastrofa koja je odnijela mnogi broj života u Albaniji i napravila veliku materijalnu štetu na koju su se mnogi sažalili, našla je ipak pojedince koji će likovati nad tom tragedijom.

Da ne bi nekoga izložili javnom linču ili doprinijeli tome da neko dođe u centar pažnje zbog radikalnih stavova, nećemo navoditi lica ili stranice na kojima se veličaju dešavanja u Albaniji.

Mnogi na takvim stranicama likuju nad nesrećom koja je snašla Albaniju postavljajući fotografije iz 2000-ih kada jedan od pripadnika albanskog naroda ruši krst na pravoslavnoj crkvi uz poruke da ih stiže božija kazna i da su zaslužili.

Drugi opet razumno gledaju na nesreću koja je zadesila jedan narod i državu i saosjećaju se sa njihovom tragedijom uz stavove da bez obzira na pripadnost naciji ili vjeri, ljudima u nesreći treba pomoći.

Juče je helikopter iz Srbije sa specijalno obučenim timom za vanredne situacije odletio za Albaniju kako bi ukazali pomoć.

Tokom dana održavane su brojne emisije u kojima je bila tema stradanja u Albaniji, a mnoge ličnosti iz političkog i javnog života poručili su da Albanija i albanski narod nisu naši neprijatelji, naročito nakon plodonosnih pregovora sa Srbijom oko stvaranja Malog Šengena koji bi ujedinio zemlje regiona, uključujući i Albaniju.

Kakvo je vaše mišljenje?

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм