Bivši predsjednik Hrvatske

Josipović: Mnogi se pitaju da li Kolinda u Kninu bila pijana

  • 06.08.2019.16:07

Bivši predsjednik Ivo Josipović komentarisao je govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim, javlja N1.

"Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola", navodi Josipović.

Josipović kaže kako nije nužno da se predsjednik drži protokola, ali je to poželjno.

"Desničarski dernek"   

Dodaje kako se radi o potpuno nesuvislom nastupu koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti.

"Opšta slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču 'Za dom spremni'... Cijela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što zaista ne valja", kaže Josipović.

Dodao je kako je policija HOS-ovce koji su uzvikivali "Za dom spremni" jednostavno trebala udaljiti i prekršajno kazniti. 

Komentar predsjednice kako je htjela i sama uzeti pušku i otići u rat smatra veoma neumjesnim.

"Niko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči", naglasio je Josipović.