Sodoma i Gomora Hrvatske

Kao pušteni s lanca: Droga, razvrat, gole grudi i bezobrazluk vladaju na Zrću

  • 09.07.2019. 18:10

Portal Index.hr provjerio je da li plaža Zrće, popularna destinacija britanskih turista i jedna od "najozloglašenijih" partijanerskih mjesta, zaslužuje epitet "hrvatske Sodome i Gomore".

Novalja na Pagu tokom ljetne sezone pretvori se u utočište mladih iz svih dijelova svijeta, što je vidljivo čim kročite u taj grad. Odbačene ampule gasa za smijanje na svakom koraku, polugoli turisti koji tumaraju gradom s alkoholom u ruci, kao i muzika iz obližnjih apartmana, svakodnevica su u Novalji.

Stvari postaju još luđe kad stignete na samu plažu Zrće, gdje se nalazi niz noćnih klubova.

"Šta je najluđe što ste uradili na Zrću?", pitali su grupu pijanih Britanaca. 

"Šmrkao sam kokain s prijateljeve zadnjice", kao iz topa je i bez imalo oklijevanja rekao jedan od njih. 

Izgovorio je to i pred kamerom. Njemu, kao ni mnogim drugima, nije problem da govore o opijatima koje koriste.

"Izgubili smo prijatelja na pet sati i nismo imali pojma gdje je on", pričaju dvojica Iraca dok je pored njih stajao "izgubljeni" prijatelj. 

"Ni sad ne znam gdje sam zapravo bio", govori kroz smijeh.

"Prijatelj nam se us*ao u apartmanu. Ali nismo mu zamjerili, svakome to može da se dogodi", priča grupa Britanaca, koja je čak i pokazala fotografije mladića kako leži na podu toaleta. 

Dobro raspoloženi turisti, redom Britanci, rado staju pred kameru i nemaju problem sa stidljivošću.

"Slobodna sam, tražim dečka, može da bude i stariji", rekla je za Index.hr jedna mlada Britanka, a zatim ispred kamere razgrnula kupaći kostim i pokazala gole grudi. 

Mladi na Zrću i u Novalji otpuštaju sve kočnice. Ne obaziru se na pravila o oblačenju na koja ih upozoravaju table postavljene na nekoliko mjesta u gradu, golišavi ulaze u kafiće, restorane, radnje...

Dok šetaju gradom ili plažom, konzumiraju gas za smijanje iz balona, a na štandovima koji prodaju taj gas, koji je u Velikoj Britaniji ilegalan ako se koristi u rekreativne svrhe, strpljivo stoje u redovima kako bi kupili kutiju od 24 ampule koja košta skoro 50 eura.

"Voljela bih jedino da su kokteli malo jeftiniji", rekla je jedna djevojka koja je na Zrće stigla s prijateljicom. 

Iznajmljivači apartmana, čini se, nešto su manje zadovoljni klijentelom koja im u ovo doba puni apartmane, pa je tako jedna iznajmljivačica u nezvaničnom razgovoru priznala da često odbija porodice s djecom ako su u ostalim apartmanima mladi turisti koji su došli zbog dobrog provoda.

"Kažem im da neće imati mira i da im ne mogu garantovati da će biti zadovoljni. Mi bismo voljeli da privučemo natrag porodični turizam, ali to je veoma teško u ovoj situaciji", kaže za Index.hr i dodaje da je odustala od smirivanja mladih turista kad zabavu sa Zrća prebace u apartman.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина