Црна Гора

Ко има највише користи од оставке Јакова Милатовића?

  • Извор: Агенције
  • 26.02.2024. 18:13

"Јаков Милатовић је поднио оставку на функције у 'Европи сад' зато што је изгубио упоришта у тој организацији. Када бисмо замислили да су чланови 'Европе сад' имали ових дана прилику да бирају између Спајића и Милатовића, Спајић би био убједљиви побједник. То је основни разлог Милатовићевог напуштања покрета", изјавио је за Борбу Владимир Павићевић, доктор политичких наука.

Он додаје да је практичност у политици једно од основних начела којих се држи Јаков Милатовић.

“Милатовић се већ неко вријеме доводи у везу са могућношћу да буде један од кључних ауторитета у новој политичкој формацији, око чијег формирања увелико трају консултације. Бити без реалног утицаја у 'Европи сад' или бити најснажнији ауторитет у новој опцији у коју би позвао и поједине посланике и одборнике који су бирани на листи 'Европе сад', ето ту дилему је овим потезом разријешио Јаков Милатовић" коментарише Павићевић.

На питање ко изван покрета "Европа сад" има највише користи од ове Милатовићеве одлуке, Павићевић тврди да је то Дритан Абазовић.


Три службеника КПЗ Бијељина спроведена на криминалистичку обраду

Три службеника КПЗ Бијељина спроведена на криминалистичку обраду

“Нема дилеме да се овим Милатовићевим потезом настоји проширити и оснажити савез актера који желе да ослабе Спајићеве утицаје у црногорској политици. Најзаинтересованији политичар за такво нешто данас у Црној Гори је Дритан Абазовић. Дритан је већ преузео примат у односу на Милов ДПС у опозицији. Он је један од малобројних политичара у Црној Гори који промишља стратешки. Сигурно је веома задовољан овом Милатовићевом одлуком”, додаје Павићевић.

Осврћући се на коментаре да однос Милатовића и Спајића сада још више подсећа на сукоб Мила и Момира, Павићевић каже да такве аналогије могу довести и до неочекиваних исхода, преноси "Адриа".


Убиство Кулишића: Да ли ће супруга и љубавник остати иза решетака?

Убиство Кулишића: Да ли ће супруга и љубавник остати иза решетака?

“Прва и основна карактеристика политичког дјеловања Јакова Милатовића је прагматичност. По суровој прагматичности памтимо Мила Ђукановића, а не Момира Булатовића. Иако је Јаков управо Момира прогласио за узор државника, не би било необично за црногорску политику да у Милатовићевом даљем политичком дјеловању све чешће почнемо да запажамо сличности са Миловим начином дјеловања у политици”, закључио је Павићевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)