Kažnjena sa 132 evra

Komšije prijavile staricu jer hrani mačke

  • Извор: Курир
  • 20.03.2023. 16:18

Jedna 70-godišnja Puljanka kažnjena je sa 132 evra jer je hranila mačke ispred svoje zgrade. Jedina primanja koja ima su 172 evra socijalne pomoći mjesečno. Komunalni redari su joj napisali kaznu jer je, kako se navodi, "hranila životinje bacajući hranu na javnu površinu".

Nije jasno kako će platiti kaznu, a 70-godišnja Nevenka Ristović negira sve optužbe i kaže da hranu uopšte ne baca, već je uredno servira mačkama u činijama koje poslije nosi kući.

"I tako dva puta dnevno”, rekla je Nevenka za Istra24.hr.

Kaže da se osjeća kao kriminalac.

"Pojavili su se ovdje jednog jutra u 9 sati u januaru, zaskočili me i slikali mobilnim telefonima, a onda sam dobila kaznu dva mjeseca kasnije, tačno 8. marta.

Na odluku će biti uložena žalba jer, između ostalog, nema načina da plati kaznu.

"Primam socijalnu pomoć od 172 evra mjesečno. Kako da preživim sa 40 evra koliko mi je ostalo?“ pita se on.

On hrani oko 15 od 20 mačaka koje svakodnevno dolaze u hranilište. Kaže da je većina njih kastrirana uz pomoć lokalnog udruženja i veterinarske ambulante, a da je Grad Pula imao besplatnu akciju kastracije i tada su sve mačke obilježene.

Dodaje da ona ne zagađuje životnu sredinu zgrade, za šta joj se stavlja na teret.

"Ne mogu da shvatim šta sam pogriješila."

Nevenka sumnja da su je prijavile dvije komšinice sa kojima je već bila u sukobu i da su prevrnule činije sa vodom koje je ostavila za mačke. Komšije se žale da se oko smeća okupljaju galebovi i psi, za kojima niko ne pokupi izmet.

"Po čitav dan gledaju na prozoru. Čak su počeli da mi zabranjuju da idem ispod njihove zgrade, a kćerka se smijala kada je vidjela da sam dobila kaznu", žali se Nevenka.

Opštinska uredba grada Pule zabranjuje hranjenje životinja na javnim površinama, ali Odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim životinjama iz 2016. godine stoji i da se mogu postavljati hranilišta za mačke na javnim površinama. Sve slobodno živjeće mačke su zaštićene sve dok stanari određenog naselja ili volonteri udruženja brinu o njima na odgovarajući način.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином