Podgorica

Kralju kriptovaluta pritvor do 30 dana: Otkriveno kako je ušao u Crnu Goru

  • Извор: Агенције
  • 24.03.2023. 22:30

Sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda odredio je pritvor do 30 dana državljanima Južne Koreje Do Kvonu i Hon Čand Junu.

"Pritvor je određen osumnjičenima zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva budući da su isti strani državljani sa adresom prebivališta u Singapuru, te da se istima na nesumnjiv način ne može utvrditi identitet", navode iz Osnovnog suda.

Podsjeća se da su prilikom pasoške kontrole na graničnom prelazu Aeorodrom Podgorica od osumnjičenih oduzete putne isprave Kostarike, Koreje i Belgije i to prilikom ukrcavanja na letu za Dubai.

Pritvor po ovom rješenju osumnjičenima može trajati najduže trideset dana, navode iz Osnovnog suda, prenosi RTCG.

Prethodno im je u Upravi policije utvrđen identitet.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je za TVCG da su južnokorejski državljani Do Kvon i Hon Čand Jun, traženi zbog prevare "teške" desetine milijardi dolara, ilegalno ušli u Crnu Goru.

"Lica su ilegalno ušla u Crnu Goru, otkrivena su kada su pokušali da ilegalno napuste Crnu Goru. Tom prilikom pronađena su falsifikovana dokumenta. Zbog tog krivičnog dijela odgovaraće u našoj zemlji. Kao što znate, optuženi su za velike prevare koje desetostruko nadmašaju budžet Crne Gore. To dovoljno govori o svemu. Treba reći da su kazne zatvora koje prete ovim licima do doživotne robije u njihovoj zemlji", ukazao je Adžić.

Podsjećamo, južnokorejski državljani su uhapšeni juče prilikom pasoške kontrole na graničnom prelazu Aeorodrom Podgorica. Od njih su oduzete putne isprave Kostarike, Koreje i Belgije i to prilikom ukrcavanja za let na liniji Podgorica – Dubai.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић