Miodrag Linta

"Odluke gradonačelnika Pule i Osijeka potvrđuju - Hrvatska država mržnje prema Srbima"

  • Извор: СРНА
  • 24.02.2023. 21:07

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da odluke gradonačelnika Pule i Osijeka o zabrani koncerta srpskih pjevača narodne muzike potvrđuju da je Hrvatska država mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko.

"To potvrđuje i skandalozna izjava hrvatske ministarke kulture Nine Obuljen Koržinek da je odluka dvojice gradonačelnika normalna i prirodna", naveo je Linta, ističući da su odluke srmane, ali i očekivane.

On je istakao da je anticivilizacijsko obrazloženje gradonačelnika Filipa Zoričića da narodna muzika ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada i predstavlja crtanje mete na čelo Srbima i svim građanima Pule i okoline koji vole muziku Ane Bekute i Dragana Kojića.

"Zbog toga izjava Zoričića da je Pula građanski, evropski i mediteranski grad predstavlja vrhunsko licemjerje", naveo je Linta u saopštenju.

U saopštenju podsjećaju da su nakon zabrane koncerta u Puli organizatori najavili da će koncert biti održan u Osijeku, ali je i gradonačelnik tog grada Ivan Radić /HDZ/ takođe donio anticivilizacijsku odluku da koncert ne može biti održan, sa skandaloznim obrazloženjem da narodna muzika nije usklađena sa vizijom i pozicioniranjem grada u budućnosti.