Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Šimpraga se pridružila hajci protiv srpskog košarkaša

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2022. 19:22

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da hrvatski mediji i veteranska udruženja uz podršku hrvatske vlasti vode brutalnu kampanju laži protiv srpskog košarkaša i krajiškog Srbina Save Lešića i njegove porodice, a kojoj se pridružila i Anja Šimpraga, potpredsjednik Vlade Hrvatske iz reda Srba.

Linta je ocijenio sramnom izjavu Šimprage ističući da se ona svojom osudom, neutemeljenom na dokazima, pridružila naručenoj hajci protiv Lešića, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

On je naveo da je zagrebački "Jutarnji list" objavio huškački tekst s ciljem da se Lešić predstavi kao nasilnik koji je tobože lupio šamar maloljetnoj kćerki hrvatskog policijaca i veterana na putu Šibenik-Knin.

Linta je istakao da je ovaj list, bez iznošenja Lešićeve strane priče, napisao i da je Lešić zajedno sa svojim bratom i ocem, tobože, fizički napao tog istog policijaca i njegovog sina u dvorištu svoje porodične kuće u selu Ramljane kod Knina.

"Takođe, u dnevniku dva Hrvatske radio-televizije od 10. avgusta objavljen je skandalozan prilog čiji je cilj širenje mržnje prema prognanim Srbima koji tokom ljetnih mjeseci dolaze u većem broju svojim kućama na području sjeverne Dalmacije i šire", naveo je Linta.

Autor priloga, kako ističe Linta, iznosi srbomrzačku tezu da se sukobi na kninskom području uvijek događaju u istom periodu, to jest, tokom ljeta, a da su učesnici incidenata uvijek isti, jasno misleći na prognane Srbe.

Linta je upozorio da je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić iznio opasnu izmišljotinu da su krivci za incidente i sukobe lica koja ne žive u Kninu, odnosno prognani Srbi, koji ljeti u znatnom broju dolaze da posjete svoja imanja i bliže i dalje rođake.

Kako navodi Linta, predsjednik Koordinacije veteranskih udruženja grada Knina Ante Anić-Kremić je "iznio providnu laž" da policijac i otac maloljetne djevojke nije gledao da li je Lešić Srbin, već mu je tobože bilo važno što mu je dijete bilo ugroženo.

"Policajcu i njegovoj maloljetnoj kćerki je bila važna nacionalna pripadnost Lešića i članova njegove porodice, što su jasno pokazali nazivajući ih četnicima i psujući im četničku majku", ukazao je Linta.

On je naglasio da je na kraju priloga Anja Šimpraga osudila bez ikakvih dokaza Savu Lešića i tako se pridružila naručenoj hajci protiv njega.

Linta navodi da je Sava Lešić rođen u Kninu 1988. godine, a protjeran je sa porodicom i svojim narodom u zločinačkoj akciji "Oluja".

On je dao izjavu srpskim medijima iz koje se jasno vidi da su u autu bile dvije djevojke koje mu nisu dozvoljale da ih obiđe, a kada je to konačno učinio počele su da blicaju i provociraju dizanjem dva prsta jer su vidjele da je u pitanju auto beogradskih tablica.

Sava je stao i zajedno sa suprugom izašao iz auta i prišao do njih, a maloljetna djevojka je počela da verbalno napada Savu i njegovu suprugu nazivajući ih četnicima, a zatim i lupila šamar njegovoj supruzi i počela da je čupa za kosu istovremeno prijeteći svojim ocem koji radi u kninskoj policiji.

Poslije incidenta Sava i njegova supruga su ušli u auto i krenuli ka porodičnoj kući u selo Ramljanje, gdje su zatim stigli brat i otac djevojke, koji su prijetili, psovali "četničku majku" i fizički napali Savu, njegovog brata, oca i majku.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.