Zagreb

Ljekar koji je napao medicinsku sestru pušten na slobodu

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 20.10.2022. 21:25

Zbog fizičkog napada na medicinsku sestru Renatu Brkić, kojoj je nanio teške povrede, 36-godišnji ljekar Ante Kedžo odgovaraće za prijetnje smrću, ali i za pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda.

Međutim, nakon što ga je policija juče ponovno privela, a potom i pritvorila, istražni sudija ga je danas pustio na slobodu.

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odlučio je da okrivljenog pustiti na slobodu odredivši mu mjere opreza, obavezno javljanje u policijsku stanicu i zabranu prilaska žrtvi, javlja Jutarnji list.

- Bilo je stravično, djeca u čekaonici su u šoku vrištala i plakala, plakale su i mame u čekaonici, svi su bili strašno uznemireni. Ja sam mislila da je gotovo, kad me je uhvatio za vrat i bacio na pod u dvorište. Da nisu ona dvojica očeva skočili i primili ga, ne znam šta bi bilo. Valjda bi me udario da nisu priskočili i zadržali ga. Sve pred očima djece, roditelja i pred njegovim trogodišnjim djetetom i suprugom - ispričala je juče pretučena medicinska sestra Renata.

Ona je zatim dodala da je tu bila i njegova supruga koja je počela da vrišti, a zatim ju je molila da ga ne tuži. Ženu koja po godinama može da mu bude majka doktor Ante je davio i bacao na pod.

Hrvatski mediji javljaju da je Kedžo negirao odgovornost za prijetnje koje mu se stavljaju na teret. Svoje viđenje cjelokupne situacije ispričaće i dva svjedoka koja su u vrijeme incidenta bili prisutni u ambulanti.

Specijalizant je pušten na slobodu iako je tužilaštvo zatražilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Podsjetimo, fizički napad ljekara na medicinsku sestru osudile su ranije danas ljekarske komore i medicinskih sestara, upozorivši da su zdravstveni radnici svakodnevno izloženi nasilju na poslu i da sigurnost u ustanovama nije na odgovarajućem nivou.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)