Ukrali alat i pribor

Maljem i bokserom pretukli vlasnika vikendice pa ga bacili u rijeku

  • Izvor: Agencije
  • 28.12.2021.14:11

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je 15. decembra, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv 25-godišnjaka i 20-godišnjaka zbog počinjenih krivičnig djela pokušaja teškog ubistva, razbojništva i teške krađe.

"Okrivljeni 25-godišnjak i 20-godišnjaka se tere da su 27. avgusta 2021. na ostrvu u Dravi kod mjesta Gornji Kuršanec, razbili prozorsko staklo i ušli u vikendicu u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz nje uzeli više komada raznog alata i pribor za ribolov, ali ih je prije odlaska zatekao vlasnik kog su fizički napali maljem i bokserom u cilju da ga usmrte kako bi spriječili da budu otkriveni za počinjenu provalu.

Terete se da su ga potom bacili u vodu i čamcem krenuli za njim te ga ponovno napali i držali pritisnutog ispod površine vode, pri čemu je 56-godišnjak ispustio iz ruku ruksak u kojem je bio mobilni, razni alat i drugi predmeti, što su sve okrivljeni uzeli i pobjegli, naveli su iz Tužilaštva.

Okrivljeni se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog tužioca i obojici produžilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.


Tagovi: