Предсједник Скупштине

Мандић: Урадићу све да Србија и Црна Гора имају најбоље односе

  • 05.11.2023. 11:58

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић рекао је да већинска Црна Гора жели најбоље могуће односе са Србијом и да ће он као предсједник скупштине и као политички представник српског народа урадити све да наше двије државе имају најбоље могуће односе, што је свакако у интересу свих грађана Црне Горе.

Како је додао да ће наставити да ради на томе да се исправе бројне неправде, које је велики број грађана Црне Горе искусио током минулих 30 година.

"Бивши режим је зарад опстанка на власти и као механизам да се у Црној Гори продуби раздор између различитих народа који у њој живе, баштинио изричито непријатељски однос према Србији, али и Републици Српској", рекао је Мандић.

"Видимо да се тај однос када је у питању Демократски покрет социјалиста, није много промијенио и након њиховог силаска са власти. И даље се у Београду и Бањалуци траже дежурни кривци како би се замаскирале разне криминалне операције које је бивши режим радио у Црној Гори," изјавио је он у интервјуу за данашњу "Политику".

Истакао је да се као неко ко се током цијелог свог политичког ангажмана, заједно са својим народом, борио против дискриминације како српског народа, тако и свих оних који су се током 30 година самовоље једног режима искусили неправду, вољу посланика да буде нови предсједник скупштине посматра као заједничку побједу.

"Са позиције новог предсједника скупштине управо ћу се снажно заложити за процес враћања повјерења у људе. Наставићу да радим на томе да се исправе силне неправде, које је велики број грађана Црне Горе искусио током минулих 30 година. У сваком погледу радићу у интересу мира и стабилности, који су преко потребни нашем друштву", рекао је Мандић.

Нагласио је да је пред новом влашћу у Црној Гори много посла и да систем, који је стваран три деценије, мора да се очисти од криминала и корупције, а и насљеђен је од стране некадашње комунистичке власти која је била позната по опсегу свог државног апарата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)