Предсједник Хрватске

Милановић распалио по Амбасади САД у БиХ: Добићете средњи прст

 • Извор: Агенције
 • 03.04.2024. 21:27

Предсједник Републике Хрватске Зоран Милановић је у сриједу, 3. априла, поновио да ће бити премијер и борити се против корупције, оптуживши садашњу Владу да је далеко најкорумпиранија у хрватској историји.

"Корупција је процвјетала у Хрватској. Ја мислим да свака пошаст и невоља жели да се ХДЗ бори против ње јер то јој гарантује процват и бољу будућност. Дакле, ако се буде борио против куге или колере, гарантовано ће бити пандемија куге. Исто тако и против корупције", изјавио је Милановић.

Хрватска је запала у заиста једну тешку и неугодну ситуацију, врсту каљуже и скоро ништа није добро, од пензија које су занемарене и запуштене, а "он (премијер Андреј Пленковић) људима говори и увјерава их да им је супер", додаје предсједник Хрватске.


Ритер: Ускоро крај режима Володимира Зеленског

Ритер: Ускоро крај режима Володимира Зеленског

"Ту се више ништа пуно не може доказивати. Ша је ту је. Људи ће видјети шта је истина", прокоментарисао је.

"Ово је далеко најкорумпиранија влада у хрватској новијој историји, односно уопште у хрватској историји. И то свако види. Види и Пленковић, али прича друго. Шта да ја радим? И он је за то крив", додао је.

Додао је да морају искоријенити корупцију, и за то су потребни одлучни, помало и безобразни људи, који ће радити оно што је исправно и људима говорити углавном истину.

Рекао је и да је Хрватска и даље "социјални случај Европе", наводећи да је пала куповна моћ грађана, "осим једног малог уског дијела успјешнијих и привилегованих", а упозорио је и на мале пензије.


Тужба једини могући вид супротстављања америчким притисцима

Тужба једини могући вид супротстављања америчким притисцима

"У Пленковићевих седам и по година то је пало. Профити фирми су расли, приходи државе су расли за скоро 50 посто реално, а пензије за 13 посто. Како је то могуће? То показује да је то немар и то је оно због чега ћу ја бити оно што по Пленковићу не могу бити и не смијем бити јер, као, немам легитимитет", поручио је.

Милановић се осврнуо и на Амбасаду САД у Сарајеву, рекавши да му се и оно "нешто обраћа" јер је рекао да се понашају непријатељски према Хрватима у БиХ, пише "Хина".

"Да. А то кад сам рекао да се понашају непријатељски, то сам рекао бираним ријечима. Они раде пуно горе ствари. Ради некаквих ситних шићарџијских интереса, неки ћошкари који продају плин, па као да се ријешимо руског плина. Поздрављам. Али нећете нам амерички утјеривати. И неће то ићи преко хрватског терена без да се нас пита и да ми дамо тапију. И док год будете тлачили Хрвате у БиХ добићете средњи прст. Јел' јасно то? Ево, тако ће бити кад ја будем премијер. Па нек' се жале управи водовода", поручио је Милановић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Досије

  ''Емисија: Досије

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Авионџије

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:20 Серија: Развратник (16+)

  ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.