Po potjernici iz Rusije

Milijarder iz Azerbejdžana uhapšen u Podgorici

 • Извор: Агенције
 • 01.10.2021. 19:55

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici, po potjernici koju je za njim raspisala Rusija, prema izvoru portala crimerussia.com.

Prema izvoru portala „crimerussia.com”, Ismailov se teretio za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika u Rusiji. Optužen je 11. novembra 2017. godine i traži ga Interpol.

U crnogorskoj policiji su u junu ove godine kazali da tragaju za dva strana državljanina, na području Podgorice, za kojima je raspisana međunarodna potjernica. Jedan od njih je upravo bio Ismailov, dok je drugi ruski državljanin Vladimir S, a obojica su poznati po svojim biznisima.

Kako je tada pisao Dan, u podgoričkom naselju Kokoti policija je izvršila pretres stanova, u kojima su zatekli članove porodica traženih osoba.

Ismailov je vlasnik brojnih kompanija širom svijeta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći dio života.

Vlasnik je luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan Palace“, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko milijardu i po dolara, navodi Pobjeda.

Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009.

Тагови:
 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)