Po potjernici iz Rusije

Milijarder iz Azerbejdžana uhapšen u Podgorici

 • Izvor: Agencije
 • 01.10.2021.19:55

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov uhapšen je u Podgorici, po potjernici koju je za njim raspisala Rusija, prema izvoru portala crimerussia.com.

Prema izvoru portala „crimerussia.com”, Ismailov se teretio za organizaciju ubistva dvojice preduzetnika u Rusiji. Optužen je 11. novembra 2017. godine i traži ga Interpol.

U crnogorskoj policiji su u junu ove godine kazali da tragaju za dva strana državljanina, na području Podgorice, za kojima je raspisana međunarodna potjernica. Jedan od njih je upravo bio Ismailov, dok je drugi ruski državljanin Vladimir S, a obojica su poznati po svojim biznisima.

Kako je tada pisao Dan, u podgoričkom naselju Kokoti policija je izvršila pretres stanova, u kojima su zatekli članove porodica traženih osoba.

Ismailov je vlasnik brojnih kompanija širom svijeta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći dio života.

Vlasnik je luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji – „Mardan Palace“, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko milijardu i po dolara, navodi Pobjeda.

Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009.

 • 19:45 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Crna svadba

  Prva regionalna horor-serija upoznaće vas s vlaškom magijom i mističnim običajima.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Slatka Virdžinija (12+)

  Neobično prijateljstvo dva čovjeka nasilne naravi pokrenuće talas nasilja.