Hrvatska

Muke zbog prelaska na evro ne prestaju: Ženu šokirao izvještaj iz banke

 • Izvor: Agencije
 • 09.01.2023.10:04

Ulazak u novu godinu mnogim ugostiteljima, trgovcima, programerima, bankarima i drugim u Hrvatskoj zadao je glavobolje zbog prelaska na evro.

Redovi čekanja u bankama su danima bili ogromni. Ljudi se žale da su imali problema sa podizanjem novca s bankomata, a najviše se plaše poskupljenja i prevara.

Jedna žena ispričala je za 24sata.hr kako se i njenoj banci dogodila greška prilikom konverzije iz kuna u evre, pa su njen dozvoljeni minus u kunama prebacili u evre tako da su ga pomnožili sa 7,53, umjesto da ga podijele.

"Stigao mi je izvještaj od banke. Vidjela sam iznos u minusu od preko 140.000 evra. Šokirala sam se. Mobilna aplikacija nije radila tog dana da provjerim stvarno stanje. Srećom, vrlo brzo su me povratno kontaktirali iz banke", kazala je ona.

Sličan slučaj desio se i sa Gradskom plinarom Zagreb, gdje su građanima priredili neprijatnu situacija kad im je trajnim nalogom naplaćen iznos u evrima, umjesto u kunama.

"Ljut sam jer se od građana očekuje da sve uvijek funkcioniše savršeno, a oni stalno imaju prava na greške koje se tolerišu. Naime, danas sam išao nešto provjeriti na bankovnoj aplikaciji i primijetio sam da mi je trajnim nalogom s računa skinuto 341 evra za plin", kazao je Zagrepčanin.

Iz Plinare su u saopštenju naveli da je došlo do greške te su se izvinuli.

Tagovi:
 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.