Hrvatska

Muke zbog prelaska na evro ne prestaju: Ženu šokirao izvještaj iz banke

  • Извор: Агенције
  • 09.01.2023. 10:04

Ulazak u novu godinu mnogim ugostiteljima, trgovcima, programerima, bankarima i drugim u Hrvatskoj zadao je glavobolje zbog prelaska na evro.

Redovi čekanja u bankama su danima bili ogromni. Ljudi se žale da su imali problema sa podizanjem novca s bankomata, a najviše se plaše poskupljenja i prevara.

Jedna žena ispričala je za 24sata.hr kako se i njenoj banci dogodila greška prilikom konverzije iz kuna u evre, pa su njen dozvoljeni minus u kunama prebacili u evre tako da su ga pomnožili sa 7,53, umjesto da ga podijele.

"Stigao mi je izvještaj od banke. Vidjela sam iznos u minusu od preko 140.000 evra. Šokirala sam se. Mobilna aplikacija nije radila tog dana da provjerim stvarno stanje. Srećom, vrlo brzo su me povratno kontaktirali iz banke", kazala je ona.

Sličan slučaj desio se i sa Gradskom plinarom Zagreb, gdje su građanima priredili neprijatnu situacija kad im je trajnim nalogom naplaćen iznos u evrima, umjesto u kunama.

"Ljut sam jer se od građana očekuje da sve uvijek funkcioniše savršeno, a oni stalno imaju prava na greške koje se tolerišu. Naime, danas sam išao nešto provjeriti na bankovnoj aplikaciji i primijetio sam da mi je trajnim nalogom s računa skinuto 341 evra za plin", kazao je Zagrepčanin.

Iz Plinare su u saopštenju naveli da je došlo do greške te su se izvinuli.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.