Stravičan zločin

Muškarac koji je ubio suprugu imao zabranu približavanja

  • Izvor: Srna
  • 31.08.2022.16:52

Muškarac koji je jutros u Novskoj ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo, imao je zabranu približavanja supruzi prema kojoj je već bio nasilan, pišu hrvatski mediji.

Pedesetčetvorogodišnjak je ušao u butik u kojem je bila njegova 39-godišnja supruga, inače vlasnica radnje, s kojim duže vrijeme nije živjela i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula, a on je pobjegao s lica mjesta.

U međuvremenu je izvršio samoubistvo, a policija je pronašla njegovo tijelo.

Hrvatski mediji navode da je on i ranije bio nasilan prema supruzi, a nakon što je prijavljen 13. avgusta za nametljivo ponašanje, kratko je boravio u zatvoru. Međutim, pušten je slobodu i određena mu je zabrana približavanja.

Zamjenik tužioca iz Siska Sanja Jagušt rekla je da je bilo postupanje u vezi sa prijavom žrtve zbog tjelesne ozljede, prijetnje i nametljivog ponašanja.

"Tada je dežurni zamjenik procijenio da se ta opasnost može otkloniti zabranom približavanja žrtvi, s time da do danas nije bilo prijavljeno da je ta mjera bila kršena", rekla je ona.

Muškarac je i ranije bio u zatvoru zbog ubistva koje je počinio prije gotovo trideset godina. U tuči je usmrtio jednog muškarca i bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Riječ je o blažoj mjeri opreza, piše Telegram. Potvrdila je da je 54-godišnjak prije 30 godina proglašen krivim na kaznu zatvora od tri godine zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Tagovi: