Stravičan zločin

Muškarac koji je ubio suprugu imao zabranu približavanja

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2022. 16:52

Muškarac koji je jutros u Novskoj ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo, imao je zabranu približavanja supruzi prema kojoj je već bio nasilan, pišu hrvatski mediji.

Pedesetčetvorogodišnjak je ušao u butik u kojem je bila njegova 39-godišnja supruga, inače vlasnica radnje, s kojim duže vrijeme nije živjela i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula, a on je pobjegao s lica mjesta.

U međuvremenu je izvršio samoubistvo, a policija je pronašla njegovo tijelo.

Hrvatski mediji navode da je on i ranije bio nasilan prema supruzi, a nakon što je prijavljen 13. avgusta za nametljivo ponašanje, kratko je boravio u zatvoru. Međutim, pušten je slobodu i određena mu je zabrana približavanja.

Zamjenik tužioca iz Siska Sanja Jagušt rekla je da je bilo postupanje u vezi sa prijavom žrtve zbog tjelesne ozljede, prijetnje i nametljivog ponašanja.

"Tada je dežurni zamjenik procijenio da se ta opasnost može otkloniti zabranom približavanja žrtvi, s time da do danas nije bilo prijavljeno da je ta mjera bila kršena", rekla je ona.

Muškarac je i ranije bio u zatvoru zbog ubistva koje je počinio prije gotovo trideset godina. U tuči je usmrtio jednog muškarca i bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Riječ je o blažoj mjeri opreza, piše Telegram. Potvrdila je da je 54-godišnjak prije 30 godina proglašen krivim na kaznu zatvora od tri godine zbog nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.