Hrvatski mediji pišu

Muškarac u Međimurju optužen da je silovao bivšu ženu, drugima naplaćivao da gledaju

  • Извор: Независне
  • 10.04.2022. 11:50

Muškarac (42) iz Međimurja optužen je za stravična silovanja bivše supruge koja je počinio pred nepoznatim maskiranim osobama kojima je naplaćivao da sve gledaju, pišu hrvatski mediji.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, brutalna silovanja počinio je od jula 2006. do aprila 2007. godine. Prijeti mu do 10 godina zatvora, objavio je portal Danica, a prenosi Index.

"U podstanarskom stanu joj je tokom jula 2006., nakon što ju je prvo izudarao rukama po glavi i tijelu, a potom bacio na krevet i vezao joj ruke za ivicu kreveta, skinuo gaćice te joj, uprkos njenom traženju da ju pusti i pokušajima da ga odgurne nogama, raširio noge", stoji u optužnici.

Kako se navodi "silovao ju je, nakon čega joj je u spolovilo gurao bocu, potom i cijelu šaku, zaprijetivši joj da će ju ubiti ako o događaju nekome ispriča".

"Nakon toga u šest navrata je protiv njene volje s njom imao polne odnose. Najprije joj je ruke vezao za krevet, potom gurao svoje spolovilo u njezino te nakon svog spolnog zadovoljenja gurao joj u spolovilo bocu i druge predmete te cijelu šaku. Svaki put u prostoriju je ušla nepoznata maskirana osoba i za novac gledala što joj radi, a on je sve radnje snimao te je potom prisiljavao da gleda snimku, zaprijetivši joj svaki put da će je ubiti ako o događaju nekome ispriča", upozoravaju tužioci.

Kako navode "prilikom polnih odnosa je zadobijala povrede i krvarila iz spolovila te ujedno ostala trudna i rodila zajedničko dijete. Kaznena djela silovanja počinjena su na posebno okrutan i posebno ponižavajući način, a silovana ženska osoba ostala je trudna".

Nesretna žena pakao koji je prolazila ne bi nikad prijavila da joj se tokom 2016. nije dogodila nova velika trauma jer ju je razbojnik napao u kafiću u kojem je radila kao spremačica. U teškom psihičkom stanju završila je na psihijatriji čakovečke bolnice te liječnicima ispričala sve što joj se u životu događalo.

Svjedok iz porodičnog savjetovališta kaže kako je iz bolnice k njima došla u "izuzetno teškom stanju, u prvo vrijeme nije mogla uopšte govoriti, čak je i povraćala, ali se tokom godinu dana, kroz savjetovanje njeno se stanje poboljšalo".

Okidač koji ju je doveo do ivice bilo je razbojništvo koje je proživjela na radnom mjestu kojom prilikom je zadobila i povrede. Stručne osobe u bolnici i savjetovalištu tada su saznale i za silovanja te su je uputile da sve prijavi mjerodavnim službama.

Osumnjičeni za silovanje je bio zaposlen kao muzičar u ugostiteljskim objektima u Međimurju. Stanovao je u sklopu jednog restorana, a nesretna žena znala je povremeno prenoćiti kod njega te su zajednički počeli živjeti kad se i sama zaposlila u restoranu kao konobarica.

Ona je nakon toga otvorila vlastiti lokal u jednom međimurskom mjestu te su tamo nastavili zajedno živjeti. On je 2009. otišao raditi u inostrasnstvo i više se nije vraćao u Hrvatsku. Ispitan u toj zemlji prema zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, sve je negirao. Žena se u međuvremenu udala.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.