Crna Gora

"Napad na Kneževića motivisan mržnjom prema srpskom narodu"

  • Извор: СРНА
  • 08.12.2022. 11:20

Nova srpska demokratija (NOVA) osudila je napad na jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, ocjenjujući da je riječ o teškom incidentu koji je motivisan mržnjom prema srpskom narodu i DF-u.

"Mjesecima i godinama se u Crnoj Gori nesmetano promoviše antisrpsko raspoloženje koje je posljednjih mjeseci eskaliralo u otvoreni ekstremizam na svakom koraku - od izliva netrpeljivosti i bijesa na ulicama do otvorenih prijetnji u medijima i na društvenim mrežama", saopšteno je iz NOVE.

U saopštenju se ističe da niko neće pokolebati DF u borbi za vrijednosti tradicionalne Crne Gore i da će znati da se odbrani od svih koji su pomislili da silom mogu rješavati stvari.

Iz Nove srpske demokratije ističu da se nadaju da će nadležni shvatiti ozbiljnost trenutka u kome se nalazi Crna Gora i spriječiti nove ekstremističke i huliganske ispade koji su "postali zaštitni znak pojedinih opozicionih grupacija, kako sve to ne bi eskaliralo u nešto mnogo ozbiljnije".

Posebna pažnja državnih organa, kako ističu, treba da bude usmjerena na takozvane zaštitničke grupe koje daju za pravo nasilnicima da se tako ponašaju i koje misle da oni ne treba da snose nikakvu odgovornost za uvrede i napade na druge ljude.

Kneževića, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore, juče je na Aerodromu Podgorica napalo nekoliko lica, prvo verbalno, a potom i fizički, rečeno je ranije Srni u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP), čiji je Knežević lider.

Uprava policije Crne Gore saopštila je juče da je muškarac čiji su inicijali I.G. (34) uhapšen zbog sumnje da je ugrozio bezbjednost poslanika Milana Kneževića kojem je prijetio i pokušao da ga fizički napadne na podgoričkom Aerodromu.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.