Slučaj "Kravica" u Beogradu

Nastavak suđenja osmorici optuženih za ubistvo stotina Bošnjaka

  • 12.06.2018. 08:20

Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u mjestu Kravice 1995. biće nastavljeno danas.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić. Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka. 

Suđenje je počelo 6. februara ove godine u Specijalnom sudu u Beogradu, a optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice. 

Po odluci Apelacionog suda iz oktobra ove godine, postupak za ratni zločin u mjestu Kravica, u predmetu Srebrenica, biće nastavljen po optužnici Tužilaštva za ratne zločine, po kojoj je sudjenje počelo. 

Ta optužnica je ranije bila odbačena jer u vrijeme podizanja nije bio izabran novi tužilac za ratne zločine, niti vršilac dužnosti, dok je starom tužiocu prestao mandat. 

Potom je novoizbrana tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković podnijela zahtjev za nastavak postupka, ali je Viši sud to odbio, jer je smatrao da ona mora da podnese novu optužnicu, ali je Apelacioni sud preinačio to rješenje.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм