Crna Gora

Nastavljena potraga za dječakom koji je nestao u moru u Herceg Novom

  • Извор: Агенције
  • 19.01.2023. 09:14

Potraga za trinaestogodišnjim N. V. iz Herceg Novog, koji je nestao sa šetališta Pet Danica, gdje ga je talas povukao u more, nastavljena je danas, prenosi RTCG.

Osim u moru, ronioci i spasioci dijete  traže i na kopnu. Načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi, Predrag Žižić, izjavio je za TVCG da je O događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se tijelo dječaka pojavi u vodama susjedne države.

"Građani se uključuju oprezno i preporučio bih da se ne uključuju samostalno, već da o svim ativnostima obavijeste nadležni", rekao je Žižić. 

Zbog jakog vjetra juče nije mogao da uzleti helikopter Vojske Crne Gore, a iz istog razloga bila je nemoguća pretraga iz vazduha dronovima.

"Potragu za trinaestogodišnjim dječakom otežavaju talasi, mutno more i slaba vidljivost. Ronioci Regionalnog centra su sa pripadnicima ostalih službi na terenu od sinoć, a obavili su prvi zaron kada su to dozvolili vremenski uslovi", kazao je rukovodilac Centra za obuku ronilaca Danilo Mijajlović.

Trinaestogodišnjak je preksinoć nestao oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more.

Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih, prenosi "RTCG".