Hrvatska

Novinar šokiran cijenama u Rovinju: Kilogram trešanja 20 evra

  • Извор: Б92
  • 21.07.2023. 08:33

Visoke cijene na Jadranu šokiraju svaki dan, a Rovinj se smatra jednim od najskupljih gradova u Hrvatskoj.

Novinar italijanskog magazina "Il Corriere della Sera" otišao je u Rovinj sa ciljem da istraži cijene za koje mnogi Italijani tvrde da su skuplje od njihovog tržišta.

U tekstu "Turizam u Hrvatskoj nakon dolaska evra, Rovinj skuplji od Italije", ispričao je svoje iskustvo tokom boravka na ovoj popularnoj destinaciji.

Na ovoj plaži u Crnoj Gori ležaljka košta 200 evra

Na ovoj plaži u Crnoj Gori ležaljka košta 200 evra

Novinar je otišao u centar i pitao mještane kako mogu da žive sa tako visokim cijenama, pošto kilogram trešanja košta 20 evra, a pica iz restorana 15 evra.

Međutim, pojedinci su mu odgovarali da ne kupuju ono što im ne vrijedi. On ističe da sladoled prodaju po cijeni od 3,5 evra i da je italijanski grad Ferera raj u poređenju sa rovinjskim cijenama.


Na plaži je sreo i porodicu koja je bila iznenađena cijenom mineralne vode. Tvrde da su četiri flaše platili čak 14 evra. Navodi i da je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga medijima priznao da su preuveličali cijene ne samo u Rovinju, već i u cijeloj Hrvatskoj. On je tada naveo da imaju više noćenja nego ranije, ali turisti manje troše na druge proizvode i usluge.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)