Ново саопштење

Огласила се Кока-Кола: Потврђено да је серија Ромерквел сигурна за конзумацију

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 09.11.2023. 11:23

Неколико грађана из више хрватских градова пријавило је тегобе након што су пили газирана пића. Тема је то која је заокупирала јавност у Хравтској али и региону ове седмице, а ситуација је резултирала повлачењем дијела производа Кока-Коле. Компанија је данас истакла како је пиће Ромерквел Емошн Блубери Помегранате 330 ml сигурно за конзумацију. Такође, из компаније истичу како њихове интерне анализе и даље не показују неправилности у производњи било којег производа.

"Након анализе Ромерквел Емошн Блубери Помегранате 330 ml, серије рока трајности 31. марта 2024. Државни инспекторат Републике Хрватске је потврдио да је серија сигурна за конзумацију. Наше интерне анализе и даље не показују неправилности у производњи било којег од наших производа. У вези с једном флашицом Ромерквел Емошн Блубери Помегранате 330 ml повезаном са случајем, криминисталистичка анализа је у току. Флашице из наведене серије се повлаче с тржишта у интересу јавног здравља", тврде из Кока-Коле. 

Такође, истичу како настављају пружати пуну подршку надлежним институцијама у предузимању корака за заштиту јавног здравља. "Свим погођеним саграђанима желимо брз и потпун опоравак", закључују. 

Јуче су из Кока-Коле, такође, казали како њихова интерна анализа није показала неправилности у производњи или у производима, но одлучили су повући дио асортимана до завршетка службене истраге. 

"Привремено повлачимо једну серију Кока-Кола Оригинал Тејст 500 ml у пластичној амбалажи (ПЕТ) с тржишта према Усменом рјешењу Државног инспектората Републике Хрватске, серија производа Кока-Кола Оригинал Тејст, газираног безалкохолног пића, 500 ml ПЕТ произведеног 11. октобра 2023. с роком трајања до 11. Априла 2024. Иако наша интерна анализа није показала неправилности у производњи или у производима, такође смо донијели одлуку о привременом повлачењу двије ограничене серије Ромерквел Емошн Блубери Помегранате 330 ml у стакленој амбалажи до завршетка службене истраге. Ријеч је о серијама произведенима 27. маја 2023. (с роком трајања до фебруара 2024.) и 22. јуна 2023. (с роком трајања до марта 2024.)", саопштено је у сриједу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: