Hrvatska

Plenković smijenio još dvoje ministara

  • Извор: Индекс
  • 11.01.2023. 20:16

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković objavio je smjenu ministra građevinstva Ivana Paladine i ministra EU fondova i regionalnog razvoja Nataše Tramišak.

Umjesto Paladine je za ministra postavio Branka Bačića, a umjesto Tramišak njenog dosadašnjeg državnog sekretara, HDZ-ovca Šimu Erlića, prenosi Index.hr.

"Branko Bačić je jedan od mojih najbližih saradnika. Zna sve što se događa u vladi. Ima jako veliko životno iskustvo, bio je ranije na čelu tog ministarstva. Uvjeren sam da će dati veliki doprinos ovom procesu. Očekujem da jako puno i jako brzo ubrza obnovu", rekao je.

Kazao je da će biti dosta promjena u organizaciji sistema obnove te da je smijenio šefa Središnjeg državnog ureda za obnovu Gordana Hanžeka.

"Zahvalit ćemo se gospodinu Hanžeku, biće dosta promjena", rekao je.

Tramišak je nakon smjene odražala konferenciju za novinare na kojoj je rekla da joj Plenković nije dao nikakve razloge za smjenu te ga je optužila da je prevario Predsjedništvo HDZ-a.

"Premijer mi u kratkom razgovoru koji smo juče imali nije dao opravdane razloge za smjenu. Radila sam samo u interesu svih građana Hrvatske. Premijer me ne želi u svom timu, ali još uvijek ne znam koji su razlozi za to ", rekla je Tramišak.

Konferenciju za novinare održao je i Paladina. On je rekao da je premijeru još prije dva mjeseca najavio odlazak. Kaže da je njegovim radom ubrzala obnova te da radovi iz mjeseca u mjesec rastu.

"Ako se ovako nastavi, imamo veliki optimizam da ćemo sav EU novac iskoristiti", rekao je. 

Dodao je da je zadovoljan i ubrzanjem dinamike rješavanja zahtjeva privatnih objekata, prenosi Index.hr.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)