Reagovale institucije

Policija traga za nestalim rukometašima u Hrvatskoj: "U šoku smo"

  • Извор: Индекс
  • 10.08.2023. 17:29

Deset rukometaša iz Burundija starih 17 godina nestalo je u Rijeci.

Kako su saopštili iz PU primorsko-goranske, nestali su učesnici svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. avgusta održava u nekoliko htvarskih gradova, između ostalih i u Rijeci, prenosi Jutarnji list.

U požarima na Havajima nestao istorijski grad, desetine nastradalih

U požarima na Havajima nestao istorijski grad, desetine nastradalih

"Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o deset mlađih muških osoba rođenih 2006. godine koji su se juče oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja prvenstva", naveli su iz policije.

Dodali su i da ne odgovaraju nikome na telefonske pozive te da je "u toku preduzimanje mera i radnji u cilju pronalaska nestalih osoba", kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihovog nestanka.

Oglasio se Hrvatski rukometni savez

"Kao organizator Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u kategoriji U-19 možemo potvrditi kako su se prije odigravanja utakmice protiv Bahreina iz kampusa na Sušaku u kojem su bili smješteni, a mimo znanja stručnog štaba svoje reprezentacije, u nepoznatom pravcu udaljila desetorica reprezentativaca nacionalne vrste afričke države Burundi.

Dobojka Anja Bla u centru skandala zbog eksplicitnog snimka

Dobojka Anja Bla u centru skandala zbog eksplicitnog snimka

Uprkos tome što su poštovani najviši sigurnosni standardi, usklađeni s procjenom Ministarstva unutarnjih poslova, te je prostore osiguravao adekvatan broj policije, pripadnika čuvarske službe i redara, reprezentativci države Burundi odlučili su napustiti takmičenje i krenuti u, zasad, nepoznatom smjeru", komentarisali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

O nemilom događaju službeno su obaviještene nadležne policijske uprave te je započeta potraga, uprkos tome što se, formalno, takvi događaji tretiraju kao nestanak osobe/osoba tek nakon proteka 24 sata.

"Izražavamo žaljenje"

"Nadalje, u realnom vremenu informisana je i Svjetska rukometna federacija.

Nerealna scena iz Banjaluke: Dvojica nepomično leže, žena sjedi pored njih

Nerealna scena iz Banjaluke: Dvojica nepomično leže, žena sjedi pored njih

Hrvatski rukometni savez izražava žaljenje zbog ovakvog toka događaja, stavlja se na raspolaganje reprezentaciji države Burundi po pitanju bilo kakve logističke i operativne podrške te policijskim instancama po pitanju provođenja policijskog postupanja.

Uhapšen navijač Panatinaikosa, glavni osumnjičeni za ubistvo u Atini

Uhapšen navijač Panatinaikosa, glavni osumnjičeni za ubistvo u Atini

Utakmica između reprezentacija država Burundi i Bahrein, a koja je trebala biti odigrana danas (četvrtak, 10. avgusta), otkazana je, odnosno, formalno se vodi kao odustanak reprezentacije Burundi, te je upisana kao pobjeda Bahreina od 10:0", saopštili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Predsjednik Rukometnog saveza Burundija: U šoku smo

"U potpunom smo šoku. I mi kao Savez i roditelji naših reprezentativaca s kojima smo u stalnom kontaktu molimo sve koji nam mogu pomoći da se naši momci pronađu, da to i učine. Ne znam uopšte kako bismo se vratili kući bez njih", rekao je za HRS predsjednik Rukometnog saveza Burundija Dauphin Nikobamye i zahvalio svima koji se trude pomoći u potrazi za desetoricom nestalih reprezentativaca njegove države, prenosi Index.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.