Sastanak Vučić - Porošenko

Porošenko: Poštujemo integritet Srbije

  • 12.06.2018. 17:46

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u turskom gradu Eskišehiru sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i prenio mu zahvalnost Beograda za principijelnu poziciju Ukrajine kada je riječ nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

On je istovremeno naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ocijenivši da dvije zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose, te da je Srbija zainteresovana za dalje proširenje bilateralne saradnje. 

Vučić je naglasio da je veoma važno raditi na usaglašavanju bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije. 

Porošenko je istakao da Kijev poštuje teritorijalni integritet Srbije i zamolio predsjednika Vučića da iskoristi svoj autoritet i apeluje da političari u Srbiji ne vode antiukrajinsku kampanju. 

"Naši narodi i naše zemlje su veoma bliski i zato treba raditi na razvoju ekonomskih i kulturnih odnosa, kao i na saradnji u drugim oblastima", naglasio je ukrajinski predsjednik. 

Vučić i Porošenko prisustvovaće danas ceremoniji puštanja u rad Transanadolijskog gasovoda "Tanap" u turskom gradu Eskišehiru, na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. 

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм