Optužnica u Crnoj Gori

Putevi droge: Kavčani kokain švercovali iz Južne Amerike u evropske luke i Australiju

  • Извор: Курир
  • 03.05.2023. 08:37

U optužnici koja je u Crnoj Gori podignuta protiv pripadnika kavačkog klana na čelu sa njihovim vođom Radojem Zvicerom krajem prošle godine u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore detaljno je opisana trasa kojom droga ove organizovane kriminalne grupe putuje svijetom, ali i kako je najčešće stizala do našeg regiona, a onda i Srbije.

Ovom optužnicom Zviceru se stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu od 11 članova, i da je naručio i organizovao teško ubistvo Milana Ljepoje u decembru 2020. u kući strave u Ritopeku, kao i ubistvo u pokušaju Jovana Vukotića u oktobru 2020, a obuhvaćen je i međunarodni šverc kokaina, oružja i pranje para, piše Kurir.rs.

Isplivao selfi Radoja Zvicera koji je nekome slao Sky aplikacijom

Isplivao selfi Radoja Zvicera koji je nekome slao Sky aplikacijom

- Tokom 2020. godine u Crnoj Gori, Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji okrivljeni Radoje Zvicer organizovao je kriminalnu grupu čiji su članovi, Ljubo Milović, Petar Lazović, Radoje Živković, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović, Nikša Perović i drugi, a svaki pripadnik organizacije imao je unaprijed određen zadatak i ulogu - navodi se u optužnici koju je objavio Libertas Pres i dodaje da je Zvicer obezbjeđivao novac za izvršenje krivičnih djela i naređivao kako će se izvršiti.

Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju - Zvicer je obezbijedio 5 miliona evra za ubistvo Vučića

Lalić otkrio zastrašujuće detalje na suđenju - Zvicer je obezbijedio 5 miliona evra za ubistvo Vučića

On je određivao i koji će pripadnici suprotstavljene kriminalne grupe biti ubijeni da bi njegova grupa mogla sama da nabavlja oružje i određuje puteve kojima su prenosili drogu da bi je dalje prodavali.

Četvorka na čelu se Elezom i Zvicerom planirala ubistvo Orašanina na Sokocu

Četvorka na čelu se Elezom i Zvicerom planirala ubistvo Orašanina na Sokocu

- Sve je radio da organizuje krijumčarenje kokaina i hašiša iz Južne Amerike i Afrike u Crnu Goru, druge države Evrope i Australiju, a onda odredio iznos novca koji će svaki pripadnik uložiti u krijumčarenje kokaina i hašiša, količine iste droge koje će pripasti pripadnicima kriminalne organizacije pojedinačno, a onda i iznos novca koji će svako dobiti nakon preprodaje - piše u optužnici protiv Zvicera i njegovih ljudi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина