Самобор

Радници и ученици масовно кашљали: Директор школе звао ватрогасце и полицију

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 13.12.2023. 14:57

Несвакидашњи догађај јуче је иза 14 часова испразнио просторије Економске, трговачке и угоститељске школе у Самобору.

Наиме, према ријечима директора споменутих образовних институција, на улазу у школску зграду због неутврђене врсте агенса дио ученика и радника школе почео је кашљати.

У установу са око 1.300 ученика у двије смјене брзо су стигли хитна помоћ, полиција, али и ватрогасци, који су утврдили како је ниво кисеоника одговарајућа те да нема никаквог плина у ваздуху.

Огласио се вилењак из трамваја у којем је Дјед Мраз пјевао

Огласио се вилењак из трамваја у којем је Дјед Мраз пјевао "Чавоглаве“

"Неколико ученица је кашљало, а кашљао сам и ја, но не знамо шта је узрок. Никаквог пецкања очију није било, само кашаљ у трајању од десетак минута. Све скупа је почело на самом улазу у школу, у предворју, гдје су смјештени и ученички тоалети. Мислим да није ријеч о сузавцу. Претпостављамо да је неко од ученика нешто донио у школу, но не могу ништа тврдити. Тешко је рећи о којој врсти 'надраживача' је ријеч", рекао је за Јутарњи лист директор Средње струковне школе Давор Шкиљан.

Директор Економске, трговачке и угоститељске школе Мирјана Крофлин додала је како радници Завода за јавно здравство спроводе узорковање воде.

"Дигли смо на ноге све службе. Нека су дјеца јако реаговала, но треба знати да имамо и ученике са додатним здравственим тешкоћама, попут астме. Већини ученика кашаљ се смирио чим су изашли на ваздух, док су од троје ученика узети узорци крви, а резултати ће бити познати данас", казала је.

Петровићева и АТВ на Путиновој годишњој конференцији

Петровићева и АТВ на Путиновој годишњој конференцији


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.