Po Italiji

Raščinjeni sveštenik Boro vjenčavao i krštavao, sad moraju sve ispočetka

  • 18.08.2023. 13:36

Strumički sveštenik Boro Milčev, koji je 2021. godine raščinjen iz Makedonske pravoslavne crkve preko Strumičke eparhije, u italijanskom regionu Pjaćence, gdje žive hiljade makedonskih iseljenika, obavljao je obrede vjenčanja i krštenja sa navodnim "blagoslovom" arhijereja Stefana.

Kako navode u Eparhiji strumičkoj, raščinjeni sveštenik je izmanipulisao Makedonce u Italiji govoreći im da je samo raščinjen iz Eparhije strumičke, ali da je služio po "blagoslovu" samog Arhiepiskopa, prenosi portal A1.

MPC je potvrdila odluku i rješenje za raspuštanje Milčeva, ističući da sve što je u međuvremenu uradio nema nikakav legitimitet od Crkve, odnosno da djeca koju je krstio ostaju nekrštena, a vjenčani nisu vjenčani.

Grci raspisali potjernice za Hrvatima! Dok čekaju oslobađanje,

Grci raspisali potjernice za Hrvatima! Dok čekaju oslobađanje, "love" druge po Atini

"S obzirom da mnoga verna djeca naše eparhije žive i rade u Italiji, u Pjaćenci, a koji su nas, posebno ljetos, obavijestili da njima manipuliše raščinjeni sveštenik Boro Milčev, potrebno je još jednom reći istinu i razotkriti laži kojima ovaj čovjek, koji je nažalost otpao od Crkve, manipuliše vjernim narodom", navodi se u saopštenju makedonske Crkve.

Kako se dodaje, jedna od "najbesmislenijih manipulacija" kojom se služi jeste da ga raspušta samo Eparhija strumička, ali da služi po "blagoslovu" samog Arhijereja, kao i da ovo nije prvi put da raščinjeni sveštenik zloupotrebljava ime i autoritet poglavara Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije.

Jeziva tragedija: Stefana (8) usisao odvod od bazena, nije bilo rešetke!

Jeziva tragedija: Stefana (8) usisao odvod od bazena, nije bilo rešetke!

"Eparhijski crkveni sud je 19.05.2021. godine donio odluku o njegovom raspuštanju, koju je potvrdio i Arhijerejski crkveni sud 23.09.2021.godine, a konačno je potvrdio i potpisao Njegovo Blaženstvo arhijerej ohridski i makedonski Stefan", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, to znači da Milčev i sve što on čini nema legitimitet od Crkve.

"Siromašna djeca koja su od njega 'krštena' ostaju nekrštena, vjenčani ostaju neoženjeni, osvećeni domovi se prije skrnave nego osveštavaju, i ne samo za MPC-OA, već i za sve ostale pomesne pravoslavne crkve, jer je Crkva jedna", saopštila je Makedonska pravoslavna crkva.

Od Moskve do Sibira: Širom Rusije osvanuli grafiti

Od Moskve do Sibira: Širom Rusije osvanuli grafiti "Kad se vojska na Kosovo vrati"

Strumička eparhija pozvala je prevarene vjernike da se obrate jedinom kanonskom svešteniku MPC-OA u Pjaćenci, ocu Klimentu Mišnju, ili u eparhijama MPC-OA u Makedoniji odakle dolaze, da se krste i vjenčaju u pravoslavnoj crkvi.

Oni koji su pomogli svešteniku oko pisma Evropske Pravoslavne Eparhije MPC - OA, u makedonskoj Crkvi će biti tretirani isto kao i raspušteni Boro Milčev, dodaje se, a prenosi RT Balkan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.