Загреб

СДСС: Мржња против припадника српске заједнице у Хрватској не јењава

 • Извор: СРНА
 • 03.04.2024. 17:36

Самостална демократска српска странка (СДСС) упозорила је на поруке мржње против припадника српске заједнице у предизборној кампањи у Хрватској у којој проусташки вандали уништавају плакате "Хрватска треба Србе".

Из ове странке истичу како свакодневно добијају информације о систематском уништавању њихових предзборних плаката "Хрватска треба Србе" широм Хрватске, те истичу да се људима улази у дворишта да би се дошло до рекламних паноа.

"Уништавају се и саме носиве конструкције на којима се налазе плакати. Готово да нема те препреке која ће зауставити дивљање и мржњу према Србима", истичу из СДСС-а.

Како напомињу, монструозне поруке говора мржње против припадника српске заједнице освануле су на СДСС-овим плакатима на задарском подручју, као и у Загреб, Шибенику, Карловцу, Осијеку и другим мјестима.


Хитно саопштење аустријске полиције о снимку: Врло вјероватно...

Хитно саопштење аустријске полиције о снимку: Врло вјероватно...

"Из дана у дан редају се градови по Хрватској у којима проусташки вандали уништавају СДСС-ове плакате. Ово није само напад на нашу кампању, већ и на демократске процесе и слободу изражавања. Осуђујемо такво недопустиво понашање", истакли су из СДСС-а.

Странка је позвала све грађане да се уздрже од таквих поступака без обзира о којој политичкој опцији се радило, те да се заједно заузму за културу суживота и поштовања демократских вриједности.

СДСС истиче да ће наставити да се бори за своја права и интересе свих грађана, без обзира на националну или етничку припадност, наводи се у саопштењу које је објавило Српско народно вијеће.

Парламентарни избори у Хрватској биће одржани 17. априла и то ће први пут бити да бирачи гласају у сриједу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.