Hrvatska

Silovao suprugu i tukao djecu - osuđen na svega dvije i po godine

  • Извор: 24сата.хр
  • 10.11.2021. 19:36

Muškarac (40) nepravosnažno je osuđen na djelimičnu uslovnu kaznu od dvije i po godine zatvora zbog silovanja supruge i nasilja nad svojom djecom.

"Priznajem krivicu. Žao mi je zbog ovog postupka, pogotovo zbog djece koju volim. U zadnje vrijeme u jako sam dobrim odnosima sa svojom suprugom iako je u toku razvod. Brinem se za svoju ženu i djecu, našao sam im stan i plaćam stanarinu već dvije godine jer moja supruga ima malu platu. Za djecu dajem novac i pored onog iznosa koji je određen kao alimentacija, plaćam im i instrukcije", rekao je optuženi, prenosi "24sata.hr".

Sud je kao olakšavajuće okolnosti uzeo njegovo priznanje, neosuđivanost kao i to što brine o porodici, a otežavajuće okolnosti nije našao te ga je nepravosnažno osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije i po godine.

Šest mjeseci će u zatvor, a ostatak kazne biće na uslovnoj ako u sljedeće tri godine ne počini novo krivično djelo. 

Terete ga da je od juna 2015. godine do maja 2018. godine, kad bi htio imati seksualne odnose sa suprugom, a ona to odbila, nasrnuo na nju, nasilno je svlačio, šamarao, udarao po cijelom tijelu...

Iako ga je supruga odgurivala od sebe i plakala svukao bi je te na silu imao odnos s njom.

Takođe je suprugu vrijeđao, a u maju 2018. godine joj je rekao "moraš se od mene razvesti i otići u Liban bez ikakvih prava i napustiti djecu. U suprotnom ću te ubiti, raskomadati i u vreći poslati tvojoj porodici".

Maloljetnog sina vrijeđao je da je magarac i šamarao ga, a vikao je i na maloljetnu kćerku koja se žalila majci da je i tuče. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.