Подгорица

Шири се листа копача из суда, стиже ДНK рудара мафије

  • Извор: вијести.ме
  • 18.09.2023. 15:26

Најмање девет особа учествовало је у обијању депоа Вишег суда у Подгорици и крађи доказа.

Kако „Вијести“ сазнају незванично  из више извора, то није коначан списак осумњичених на чијој идентификацији истражитељи раде.

У томе ће им, како вјерују, помоћи први прелиминарни резултати вјештачења трагова изузетих током увиђаја, који би требало да стигну из даниловградског Форензичког центра.

Међу анализама које се очекују су и оне биолошких трагова рудара мафије. То ће им, тврде извори из истраге, помоћи да путем међународне правне помоћи потврде идентитет шесторо осумњичених за копање тунела и припремање терена.

У међувремену, полицијски инспектори прегледају на стотине сати снимака са надзорних камера, како би прецизно утврдили да ли су се и с ким састајали у данима када су припремали упад у просторију у којој се чувају докази за најтежа кривична ђела.

Провала у судски депо откривена је 11. септембра, када су надлежни вјеровали да је неко само испретурао доказе. У првим сатима, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и попис списа и доказа, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом, дугим бар 30 метара, који је ископан од стана у сутерену у Његошевој улици број 12, до судског депоа.

Накнадно је утврђено да су се копачи интересовали за предмете у којима су докази против шефова и чланова организованих криминалних група, доминантно за оне у којима је првооптужени Слободан Kашћелан.

Истражитељима би то требало да помогне да путем међународне правне помоћи потврде идентитет шесторо осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда, преносе подгоричке „Вијести“.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм