Hram Svete Trojice

Služen parastos Draži Mihailoviću

  • Извор: СРНА
  • 17.07.2022. 14:27

U hramu Svete Trojice u Gornjem Grblju kod Budve služen je parastos đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću, komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini tokom Drugog svjetskog rata, povodom 76 godina od njegovog strijeljanja.


Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve obilježila je ovaj dan i tim povodom u hramu na Pelinskoj rudini kod Budve služena je i sveta liturgija.

U proglasu potomaka vojnika Kraljevske vojske, koji potpisuje Crkvena opština Grbalj, parohija Gornjogrbaljska podsjeća da se 17. jula navršava 76 godina od stradanja đenerala Mihailovića.

Sveštenik Mijajlo Backović rekao je da se parastos Mihailoviću služi svake godine na ovaj dan.

On je podsjetio da su Grbljani bili 85 odsto u kraljevoj vojsci i da zato njihovi potomci dugi niz godina služe pomen svim svojim precima od kojih za većinu ne znaju ni groba.

"Crkva se sjeća svih nevino postradalih, ma kojoj strani u ratu da su učestvovali, pa tako na ovaj dan i ovih stradalnika. Crkva ne dijeli žrtve i ne sudi, Bog će svima suditi po djelima njihovim", kazao je Backović crnogorskim medijima.

Đeneral Mihailović je strijeljan u okolini Beograda, a njegov grob do danas nije zvanično poznat. Strijeljale su ga vlasti Federativne Narodne Republike Jugoslavije. 

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина