Zagreb

Služena misa za Antu Pavelića koji je odgovoran za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima

  • 29.12.2019.09:25

U bazilici Srca Isusova u centru Zagreba održana je misa zadušnica za Antu Pavelića, ustaškog poglavnika odgovornog za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Oko 100 ljudi, mahom starijih muškaraca, slušalo je propovijed tokom koje je u dva navrata istaknuto da je riječ o misi zadušnici za Pavelića, prenosi nedjeljnik "Novosti".

Poštovaoci Nezavisne Države Hrvatske (NDH) i Pavelića, koji je na jučerašnji dan prije 60 godina umro u Madridu, daleko od ruke pravde, po završetku mise dijelili su kalendare sa citatima ustaškog poglavnika i ustaškim i domobranskim simbolima, a novu, 2020. godinu čestitali su uz pozdrav "Za dom spremni".

Poziv na jučerašnju "spomen misu povodom 60 godina vječne selidbe duše poglavnika dr. Ante Pavelića" ranije je preko društvenih mreža uputilo udruženje Hrvatski domobran Zagreb. U pozivu na misu je pisalo "neka mu je duša u vječnom miru među anđelima".

Riječ je o jednoj od podružnica Udruženja hrvatskih domobrana, koja izdaje istoimeni list u kojem se otvoreno slavi ustaški pokret i NDH i negiraju razmjere počinjenih zločina.

Izlaženje tog lista već godinama finansira Ministarstvo hrvatskih branitelja.