Nastavljena potraga

Surferi pali u more: Hrvat sam doplivao do obale, Slovencu nema traga

  • 30.10.2018. 07:39

Jedan od dvojice surfera nestalih juče poslijepodne u moru ispred Umaga samostalno je doplivao do obale, a s obzirom na vremenske prilike na moru nije bila moguća potraga za drugim, saopšteno je iz ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture. 

Kako je kasno sinoć objavio HRT, hrvatski državljanin se spasio, dok slovenčkom nema traga.

Službenici Nacionalne centrale za usklađivanje traganja i spasavanja na moru (MRCC) su u ponedjeljak u 17 sati i dvije minute dobili dojavu očevidaca o dvojici surfera, jednom na wind, a drugom na kite surfu, u moru ispred Umaga, odakle su ih olujni udari vjetra nosili prema otvorenom moru, stoji u saopštenju ministarstva.

Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje ga preuzela Hitna pomoć iz Pule.

S obzirom na vremenske prilike na moru, nije bilo moguće preduzeti pomorsku potragu, za što je iz MRCC Rijeka, uz raspoložive službenike pulske Kapetanije, angažovala Policijska uprava Istarska i Javna vatrogasna jedinica Pula, čiji službenici i pripadnici obavljaju kopnenu potragu, odnosno, tokom noći su dežurali na pozicijama uz obalu na kojima je predviđena pojava nestalog surfera u skladu sa morskim strujama i smjeru vjetra, dodaje se u saopštenju. 

O događaju je obaviještena i hrvatska Obalska straža kako bi pripremila vlastite raspoložive pomorske i zračne spasilačke resurse. 

Svi učesnici u pomorskom saobraćaju u području potrage, putem obalnih radio stanica obavještavaju se o nestaloj osobi, zaključuje se u saopštenju. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина