Susret starih prijatelja: Nakon 33 godine druga iz JNA zvao na svadbu

  • Извор: Блиц
  • 28.06.2023. 22:32

Prijateljstva koja su se nekada sklapala tokom služenja vojnog roka obično su prerastala u decenijska druženja, pa i kumovske veze.

Upravo zato, susret bivših prijatelja iz šinjela i vojničkih spavaonica nekadašnje JNA, postao je pravi viralni hit na društvenim mrežama.

Joško Ben iz Slovenije, zabilježio je kamerom telefona trenutak u kojem se nekoliko dana prije svoje svadbe, na željezničkoj stanici ponovo sreće sa Salihom Avdićem, sa kojim je služio vojni rok, a nisu se vidjeli 33 godine, prenosi "Blic".

Kako je Joško naspisao, Salih, on i Aco Krstevski, nisu se vidjeli 33 godine, a povod za susret nakon svih ovih godina, bilo je njegovo vjenačnje. Danas je moja svadba, s lijeva na desno JA des. Joško Ben, sredina poručnik Salih Avdić i razvodnik Aco Krstevski, nismo se vidjeli 33 godine a danas mi došli drugovi na svadbu – napisao je on u svojoj objavi.


Policija samoproglašenog Kosova zaustavila i pretresala Vučićevog sina

Policija samoproglašenog Kosova zaustavila i pretresala Vučićevog sina

“Danas je moja svadba, s lijeva na desno JA des. Joško Ben, sredina poručnik Salih Avdić i razvodnik Aco Krstevski, nismo se vidjeli 33 godine a danas mi došli drugovi na svadbu”, napisao je on u svojoj objavi.

Suza suzu stiže na peronu

Na snimku koji je postao viralan na Fejsbuku nakon što ga je postavio u fejsbuk grupi “Pronađi drugove iz bivše JNA”, vidi se kako su i Salih i Joško jako emotivno podnjeli susret, počevši od prvog trenutka kada su se ugledali na peronu željezničke stanice. Kako je napisao, sve je snimila njegova supruga.

Vojnički pozdrav, stav, par sekundi tišine, pa zagrljaj u koji je stalo tri decenije, a iz koga su pre svih riječi, potekle suze obojice.

“Jesi mi dobro”, upitao je Joško.

Salih, još uvijek pod utiscima, samo je tiho prozborio “jesam”.


Ruski medij tvrdi: Uhapšen general Sergej Surovikin Armagedon

Ruski medij tvrdi: Uhapšen general Sergej Surovikin Armagedon

Nakon toga, mladoženja je ponudio druga i poručnika iz vojske pićem, kao što domaćinu i dolikuje.

Snimak rasplakao mnoge

“Hoćeš kafu, hoćeš rakiju, hoćeš pivo”, nudio je Saliha, koji je ipak imao samo želju da zapali cigaretu.

Nakon toga, stameni Slovenac je upoznao svog prijatelja sa suprugom.

U komentarima koji su nastupili, korisnici su imali samo riječi hvale i ljubavi za ovaj čin, a možda najboju definiciju, napisao je jedan Jasmin.

“To je primjer jedne jedinstvene zajednice gdje je imalo mjesta za sve od Vardara pa do Triglava. “Primjer ljudskosti obraza i karaktera”, napisao je on.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина