Hrvatska

Sveštenik zavodio žene pa ga razriješili, sada dobio novu župu

  • Извор: 24сата.хр
  • 07.03.2023. 18:27

Katolički sveštenik Stjepan Šumanovac je, nakon optužbi mještana o neprimjerenom ponašanju, a zatim i razrješenja, dobio ponovno svoju župu, javlja portal Brodska stvarnost.

Šumanovac je krajem oktobra prošle godine razriješen službe župnika Župe sv. Nikole u Sikirevcima te mu je određeno vrijeme i mjesto ličnog duhovnog sabiranja. Brodska stvarnost saznaje kako je Šumanovac sada u župi u Selcima Đakovačkim, ali ne kao župnik, već kao upravitelj župe. 

Podsjetimo, riječ je o župniku kojeg su mještani optužili da zavodi žene i neprimjereno se ponaša. Suprug s čijom se ženom sveštenik neprimjereno dopisivao je sve prijavio nadbiskupu. 

- Dogodilo se to da sam počeo sumnjati da se moja supruga dopisuje s nekim, ubrzo sam saznao ko je to. To je bio naš župnik. Flertovali su. Krivi su oboje, i on i moja supruga, ali mislim da je on više kriv jer je on moralna vertikala u selu i nije se smio petljati u to. I zato sam to objavio javno - ispričao je tada suprug, a naknadno poručio i kako je zadovoljan time što sveštenik više nije župnik. 

- Razriješenom župniku želim sve najbolje i lično protiv njega kao čovjeka nemam ništa. Želim da dobro razmisli o svojim nečasnim postupcima, neka sam sa sobom raščisti želi li i dalje biti sveštenik. Vjerujem da će mu Bog u tome pomoći. Poručujem mu da sam uvijek spreman za razgovor - istaknuo je ranije. 

(24sata.hr)

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.