ATV u Herceg Novom

Turistička sezona loše počela

  • 17.07.2019. 19:31

Turistička sezona u Herceg Novom nije krenula baš najbolje. Turista je manje nego ikada do sada, žale se ugostitelji. Ljubomir Lalović decenijama je u ovom poslu, kaže da ne pamti manje gostiju, zna i razloge.

"Ja 25 godina držim lokal i sezona je jedna od lošijih. Nažalost, malo je i vrijeme pokvarilo, ali ima i drugih faktora koji su uticali. Mislim da nedovoljno radimo kao država, kao grad, prave se pogrešni potezi," rekao je Ljubomir Lalović, ugostitelj.

Predsezona je obećavala, kažu u Turističkoj organizaciji. Očekivanja se, međutim nisu ispunila. Osim manje gostiju u julu, i kiša je kumovala lošim rezultatima. Zato su sve oči sada uprte u avgust. 

Prema podacima Turističke organizacije Herceg Novi i ove godine najveći broj gostiju stiže iz Srbije i BiH, ali i ostalih zemalja okruženja.

Što se gostiju sa naših terena tiče, za sada je najviše Hercegovaca, kojima more nije daleko. Novom se redovno vraćaju stalni gosti, a i oni su ovog ljeta primijetili da gužvi nema kao ranije. 

"Ja sam bila i u junu i čini mi se da je tada bilo mnogo više ljudi nego sada."
"Mislim da ima manje gostiju nego prošle godine."
"Ovdje je odlično u svakom smislu. Gostoprimstvo i lijepo more," rekli su Hercegovci koji su na odmoru u Herceg Novom.

Prosjek donekle poprave i oni koji u Herceg Novi doplove na dan. Ove godine primjetno je da ima više Mađara i Poljaka. Za one koji odluče da ipak ostanu više dana, u Herceg Novom poručuju da slobodnih kreveta, iako je špica sezone - ima dovoljno. 

"Što se tiče kapaciteta Herceg Novi raspolaže sa 39 hotela i sedam kampova. U privatnom smještaju imamo nekih 12.000 ležajeva a što se tiče hotelskih kapaciteta tu raspolažemo sa 4.000 kreveta," kaže Natalija Terzić, Turistička organizacija Herceg Novi.

I cijene vjerovatno utiču na broj gostiju, kažu u Turističkoj organizaciji. Iako su ostale na nivou prošlogodišnjih, u hotelu sa tri zvjezdice noć po osobi se plaća 50 maraka, a u luksuznim hotelima i do 10 puta više. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм