Vili Beroš

U Hrvatskoj nema mjesta za popuštanje mjera

  • 03.02.2021. 13:14

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas da u Hrvatskoj nema mjesta za popuštanje epidemioloških mjera i pozvao građane na strpljenje.

On je upozorio na nove vrste virusa i nove izazove.

"Zdravlje je na prvom mjestu i bez toga sve pada u vodu. Ne smijemo biti nestrpljivi i napraviti pogrešan potez. Svi smo svjedoci šta se može dogoditi u kratkom roku", rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

On je ponovio da su epidemiološke mjere u Hrvatskoj znatno liberalnije nego u ostalim zemljama Evropske unije.

"Nema policijskog časa, rade trgovine, bioskopi, pozorišta, muzeji. Teretane su zatvorene u više od 20 zemalja EU. Kafići su zatvoreni u 24 zemlje. Stalno balansiramo", rekao je Beroš.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je Hrvatska na 19. mjestu po smrtnosti kovid pacijenata, a da je do sada bila na 20.

Govoreći o imunizaciji, Capak je naveo da je do sada primljeno 535 prijava o nuspojavama na Fajzerovu vakcinu i 15 na Moderninu, kao i da su bile samo dvije ozbiljnije reakcije na Fajzerovu vakcinu.

U Hrvatskoj je tokom posljednja 24 časa registrovano 730 novih slučajeva zaraze virusom korona, a preminulo je 17 osoba od posljedica infekcije, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Trenutno je aktivno 2.926 slučajeva zaraze virusom korona u Hrvatskoj.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.