Hrvatska

U Međimurju se strahuje od krvne osvete

  • Извор: Индекс
  • 25.08.2021. 22:03

Krvoproliće se juče naveče dogodilo u romskom naselju Parag nedaleko od Čakovca, a mještani sada strahuju od krvne osvete.

U pucnjavi je ubijena jedna žena, a šest osoba je ranjeno. Među njima je jedna maloljetna osoba, a tri osobe su u teškom stanju i nalaze se u županijskoj bolnici u Čakovcu. Prema posljednjim informacijama, sve tri osobe, koje su se borile za život, trebale bi preživjeti, nakon što su operisane. Jedna operacija je trajala čitavu noć.

Tuči je prethodila svađa među komšijama. Kako saznaju hrvatski mediji, mladić je pucao iz vatrenog oružja nakon što su njegovu porodicu napale komšije i nakon što su razbili njegov automobil BMW. Onda je otišao po oružje i krenuo pucati po sugrađanima.

U pozadini, je dakle, sukob dvije romske porodice i to je zasad sve što policija zna o motivu zločina. Uhapšeni su 27-godišnjak i 22-godišnjak i policija još ne zna je li pucao samo jedan od njih ili obojica, pa se još sa sigurnošću ne zna ni ko je ubica. Uz njih, uhapšen je i jedan maloljetnik. Policiji nisu puno pomogli iskazi mještana, koji su bili šaroliki i nisu rasvijetlili okolnosti krvoprolića. Policija zato čeka dovršetak vještačenja, koje će pokazati je li pucao jedan mladić ili dvojica, a onda će se sa sigurnošću znati i ko je ubojica. 

Krvna osveta, od koje se sada strahuje u romskom naselju, odnosi se na moguću osvetu porodica kojoj je ubijena žena prema porodici iz koje dolazi ubica. Zbog svega policija i dalje dežura u Paragu. 

U međuvremenu se u naselju i dalje priča samo o onome što se sinoć odigralo. 

"Nešto malo su oni vikali, usmeno su vikali, kad su se oni udaljili. Ja sam tu stajao i tačno sam vidio rafale. Vidio sam kako su mi nećaci pali dolje i to je sve što sam vidio", kazao je za RTL Vid Oroš, brat ubijene. 

''Odjednom čujem rafal, vidio sam sestru, nećake, od nećaka kćerku, kako su padali dolje. Kako je moja sestra pala ni kriva ni dužna, tako može i više tu u romskom naselju ljudi pasti'', rekao je brat ubijene još pred kamerama Nove TV, a onda se nadovezala majka povrijeđenog Zlata Ignac. ''Nismo se nadali da će biti tako grozno", rekla je.

Iz čega je tačno pucano, ona ne zna, ali misli da je riječ o pušci: ''Bio je mrak i s obzirom na to da slabo vidim, ne znam."


  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм