Хрватска

У Вуковару нападнут српски ауто, полиција све гледала и пустила нападаче - ВИДЕО

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2023. 12:34

Редакција недјељника "Новости" дошла је у посјед снимка на којем се види како четворица млађих мушкараца излазе из аутомобила вуковарских регистарских ознака те уз повике насрћу рукама и ногама на други путнички аутомобил.

Према ријечима свједока који је снимио напад, мушкарци су 18. новембра напали возило са сомборским таблицама које се кретало у правцу Винковаца из смјера Вуковара, на излазу из Нуштра.

Инцидент се догодио прије кружног тока у Нуштру мало послије 10 сати пријеподне. На снимку се види како су четворица младића из аудија ногама и шакама ударали ауто који је возио испред њих. 

Све се одиграло у присуству полиције, а судећи према снимку, полиција је пустила нападаче да оду без да је с њима обавила разговор, а камоли их пријавила.

Очевидац напада испричао је за "Новости" да се тог дана споро возио у колони аута. У супротној траци, из смјера Винковаца према Вуковару, уочио је ауди вуковарских регистрација и два младића који су са задњег сједишта вирили до паса, сједећи свако на свом прозору. Нагло су, прича, промијенили смјер и непрописно се убацили у другу траку, ону у којој су били путници из Сомбора и очевидац.


Нови ужас у БиХ: На Фејсбуку пријети да ће убити супругу

Нови ужас у БиХ: На Фејсбуку пријети да ће убити супругу

"Убацили су се испред мене, а иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели с гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба, како због дана који се обиљежавао тако и српске регистрације. Зато сам из предострожности упалио камеру на мобилном телефону. Тамо се види да су псовали, лупали на ауто и откинули ретровизор. На снимку се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом ХОС-а", говори свједок који је хтио остати анониман.

Полиција мирно гледала како нападачи одлазе

Возач нападнутог аутомобила са српским таблицама након више удараца по аутомобилу, а чини се и покушаја отварања врата, дао је по гасу и одмакао се 50-ак метара од нападача.

Питање је да ли би се свеједно напад наставио да се сасвим случајно на путу није појавио полицијски комби. Из тог је возила изашао полицајац, али није реаговао према четворици младића него је отишао до аута са српским таблицама. 

Занимљиво је и то што се у непосредној близини догађаја налазио још један полицијски ауто. Чини се да је из њега дошао други полицајац, али и он је само погледом испратио како се ауди окреће преко пуне црте и одлази назад у смјеру Вуковара. 


Замолио комшију да направи дијете његовој жени па га на крају тужио

Замолио комшију да направи дијете његовој жени па га на крају тужио

Прије него што су се четворица младића вратила у свој ауто, један међу њима, онај у ХОС мајици, масно је опсовао "српску мајку" особама из другог аута.

Нападнути студенти из Србије

Возач који је снимио инцидент дао је изјаву у полицијској станици у Винковцима. Речено му је да су нападнути студенти из Србије који су ишли у Босну и Херцеговину.

"У станици су ми такође рекли да су одустали од прогона и приватне тужбе, јер, како је речено, не желе долазити на суд и бити изложени јавности. Исто тако, рекли су ми да су оштећења на њиховом ауту постојала и прије. Не улазим у то, али између редова сам схватио да од тога неће бити ништа и да ће тај записник завршити у ладици", рекао је свједок за "Новости".

"Полицијски комби је био поред, чак и један полицијски ауто, два полицајца су гледала у то. Нападачи су сјели у ауто и отишли, а полицајци стоје и гледају. Никоме то ништа није било чудно. Рекао сам полицајцу да је небитно ко сам ја и које су таблице на мом ауту, али дозволити да неко некога тако брутално нападне и да се не реагује на то, заиста је срамотно", казао је.


Суд БиХ прихватио захтјев за одгађање рочишта предсједнику Српске

Суд БиХ прихватио захтјев за одгађање рочишта предсједнику Српске

Тврди да су осим овог напада, младићи у аудију угрожавали и све друге на путу те да су направили неколико саобраћајних прекршаја и због непримјерене брзине замало изазвали судар.

"Не знам зашто би се према њима поступало с разумијевањем. Они су све нас у тој колони угрожавали, а пуштени су да само тако оду", рекао је.

Портал "Индекс" послао је упит Полицијској управи вуковарско-сријемској о инциденту и њиховом поступању, али одговор још није добио.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: