Porodična tragedija

Ubio oca, a prije 20 godina i majku

  • 01.09.2018. 16:59

Muškarac iz Novog Zagreba osumnjičen je da je jutros ubio oca u istom stanu u kome je prije više od dvadeset godina ubio i majku zbog čega je liječen na psihijatriji.

Muškarac je osumnjičen da je stanju rastrojstva nanio smrtonosne povrede sedamdesesedmogodišnjem ocu, a potom nazvao policiju i pričekao dok nisu došli. 

On je dugo vremena proveo na liječenju nakon što je 1997. godine na gotovo identičan način ubio majku. Navodno je i sada znao da bude prisilno hospitalizovan, te je u zgradu dolazio tokom vikenda, prenose hrvatski mediji. 

Prema navodima stanara zgrade, on je majku zadavio, a potom tijelo izmasakrirao i sakrio u ostavu. Sve je otkriveno pet dana kasnije kada je sestra došla u posjetu. 

Komšije su ispričale da je u posljednje vrijeme tokom vikenda boravio u zgradi, da su ga viđali kako luta po kvartu i vježba na obližnjim klupama. 

"On je jako krupan i stalno je boravio po teretanama, tako da je izrazito snažne konstitucije. Uvijek se ponašao dobro, ali svi smo malo zazirali od njega jer smo se bojali", pričaju stanari. 

Jedna od stanarki zgrade u kojoj je živio kaže da je njegov otac išao od vrata do vrata i molio komšije da potpišu saglasnost kojom je tražio da mu sina prebace sa zatvorenog na otvoreno psihijatrijsko odjeljenje. 

Motiv ubistva za sada nije poznat. Osumnjičeni je na kriminalističkom istraživanju, a ubrzo će biti zatražena pomoć vještaka-psihijatra da bi se utvrdilo da li se protiv njega može voditi postupak. 

Ukoliko ljekari utvrde da je bio neuračunljiv u njegovom slučaju biće primijenjen Zakon o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama.