ATV

Otac tvrdi

Učenika pecivom namamili da se skine nag pa objavili fotografije

  • Izvor: Agencije
  • 19.05.2023. 12:07

Otac jednog učenika osnovne škole u istočnom dijelu Zagreba tvrdi da je škola htjela zataškati slučaj koji se dogodio njegovom bolesnom sinu.

"Objavili su sliku mog golog djeteta na Fejsbuku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine gol, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dijete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju", rekao je razgovoru za Jutarnji list.

"Postupili smo u skladu sa svim protokolima"

Direktorica škole negira tvrdnje o zataškavanju. Kaže da je upravo nakon njihove reakcije fotografija učenika, koji pohađa poseban razred i ima zdravstvene probleme, uklonjena s društvenih mreža.

Škola tvrdi da su postupili u skladu sa svim protokolima te su obavijestili sve nadležne službe, uključujući Centar za socijalni rad.

Fond pozvao građane da se prijave na zdravstveno osiguranje

Fond pozvao građane da se prijave na zdravstveno osiguranje

“Učenici i njihovi roditelji su pozvani na razgovor kako bi im se ukazalo na štetnost takvog ponašanja, a preduzete su i pedagoške mjere”, izjavila je direktorica zagrebačke osnovne škole u kojoj se incident dogodio. 

Napomenula je da se radi o učenicima koji nisu iz istog razreda te da su zlostavljači pokazali kajanje zbog svog postupka.

Pratite nas i putem Vibera