Стефан Димковски

Ухапшен мушкарац који је Вањиног убицу одвезао у Турску

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2023. 11:48

Стефан Димковски из Струмице, отац двоје дјеце, је возач који је превезао Љупча Палевског Палча, осумњиченог за убиство 14-годишње Вање, из Београда до граничног прелаза са Турском.

Он је тада на својим друштвеним мрежама објавио фотографију из аутомобила на неком путу у Турској.

Димковског је јуче поподне ухапсила македонска полиција на граничном прелазу Дојрани. Он сам је на налозима на друштвеним мрежама поставио фотографије руте истог дана када се возио са Палевским, који је главни осумњичени за убиство Вање Горчевске и Панчеа Жижовског.

Након што је ухапшен на граничном прелазу, он је детаљно испричао планове Палевског и локације на којима је требало да буде у Турској.

Објављени детаљи хапшења осумњиченог за убиство мале Вање

Објављени детаљи хапшења осумњиченог за убиство мале Вање

О Димковском се зна да је отац двоје дјеце, а на друштвеним мрежама има фотографије симбола странке „Десно“ коју предводи Палевски. У питању је проруска десничарска странка са контроверзним ставовима.

Многи политичари, али и јавност у Сјеверној Македонији, сада траже да се поменута странка забрани.

Рута преко Београда

Палевски је 30. новембра возилом „шкода суперб“ којим је управљао његов адвокат превезен у Србију. Тамо је преноћио у хотелу, одакле га је сутрадан покупио Димковски, са џипом “ленд ровер” и преко граничног прелаза „Градина“ увео у Бугарску, па у Турску. 

„Македонско министарство је у контакту са полицијом у Турској, али и њиховим оперативцима. Потврдили су нам да је Палевски пронашен у Баликесиру и да је желио да оде у Истанбул. Чекао је такси да га одвезе, али је га је ухапсила полиција док је ходао једним од ауто-путева код Баликесира“, рекао је министар полиције Сјеверне Македоније Оливер Спасовски.

Отац убијене Вање поново пред судом: Чека га ефективни притвор?

Отац убијене Вање поново пред судом: Чека га ефективни притвор?

Палевски ће бити предат македонским властима када буде окончан поступак екстрадиције, за који Спасовски каже да се нада да ће бити окончан што је прије могуће.

Вјештачење пиштоља и Вањиног телефона

У околини Скопља пронађена су два пиштоља која се доводе у везу са убиствима. Пронађен је и Вањин мобилни телефон. Спасовски је потврдио да је Вања упуцана, а не задављена, како се причало. Очекује да ће се истрага о Вањином убиству проширити, преноси Н1.

Министарство унутрашњих послова је раније поднијело кривичне пријаве за два убиства. Тужилаштво сада прелази у фазу истраге против пет особа. Њих четворица осумњичена су за отмицу и убиство Вање и Панчеа. Вањин отац Александар осумњичен је за помагање у извршењу кривичног дјела отмица малољетне особе. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.