U nedjelju na birališta

Vanredni izbori u Crnoj Gori

  • 06.06.2023. 16:55

Crnogorci će u nedjelju ponovo na brirališta.

Ovoga puta će izabrati novi saziv Parlamenta što je put i do nove Vlade Crne Gore.

Ponuda na listi bogata, kampanja relativno mirna i zasnovana na ekonomskim temama.

Istraživanja očekivana. Favorit je "Evropa Sad" i nosilaca Milojko Spajić. Mladi političar obećava procvat i najavljuje program Evropa sad dva. Konkurenti mu ne vjeruju.

"Ja bih prvo molio da pokaže program", kaže Milan Knežević, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore".

Minimalna penzija 450, minimalna plata 700 evra, više investicija, manje kriminala, bolji zakoni, to je samo dio programa Evropa sad 2.

Milojko Spajić je uvjeren da je baš on novi premijer i da će sve ovo brzo realizovati.

"Evropa sad dva će se sprovesti na potpuno identičan način kao i Evropa sad jedan. Potrebno je godinu dana fiskalne konsolidacije i raznih mjera da bi građani osjetili sve benefiite", kazao je Spajić.

Snage su ovog puta udružili Dritan Abazović i Aleksa Bečić ali im istraživanja ne daju velike šanse i stavljaju ih malo iznad cenzusa. I oni obećavaju pogodnosti.

"Svi vi koji ste podstanari ili nemate svoj stan bićete u prilici da ga kupite po povoljnim uslovima po samoj cijeni izgradnje", poručuje Dritan Abazović, lista "Hrabro se broji".

Donedavno vladajuća Demokratska partija socijalista u izbornu trku ide bez Mila Đukanovića ali sa koalicionim partnerima.

Istraživanja ih stavljaju na drugo mjesto i ostavljaju u opoziciji.

"Crnoj Gori je potrebno da se pokrene sa mrtve tačke", kazao je Danijel Živković, koalicija "Zajedno za budućnost koja ti pripada".

Listu  "Za budučnost Crne Gore" istraživanja stavljaju na treće mjesto, nosi je Milan Knežević koji poručuje da njegova konkurencija priča nerealne priče. Neki, kaže, Crnogorcima obećavaju i duži život.

"Mogao bih i ja to isto da vam ponovim i da dignem godine života na 200, platu na 3.000, da ukinem i petak i četvrtak i ponedjeljak i utorak da radimo samo srijedu", dodao je Knežević.

Pravo glasa u nedjelju ima 540.000 Crnogoraca, a briraće između 15 izbornih listi.

Ovo su vanredni parlamentarni izbori, a održavaju se zato što je bivši predsjednik Milo Đukanović pred kraj mandata raspustio aktuelni saziv u kome su pale dvije Vlade.

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм