Град у Хрватској

Забрањују топлес и алкохол на плажама?

  • 18.10.2023. 13:36

У Пули је у јавном савјетовању приједлог Одлуке о реду на поморском добру према којем би на плажама и осталим дијеловима поморског добра било забрањено конзумирати алкохол.

Изузећа су код кафића и ресторана који те површине, на основу одобрења надлежног тијела, користе за пружање угоститељских услуга. Ако прође тај приједлог, на плажу у Пули више нећете моћи сјести и попити пиво. 

Али то није све. У истом приједлогу је и дио о одјевним комбинацијама на плажи па тако пише да је забрањено кретати се без купаћег костима или дијела купаћег, осим ако се ради о нудистичкој плажи. Казне за то су од 600 до 1.300 евра.

Приједлог одлуке изазвао је жестоке реакције.

Док неки сматрају како је то недопустиво упирући прст у конзервативну власт и градоначелник Филипа Зоричића, који је до не тако давно забрањивао народњаке у том граду јер тај изражај, како тврди, не припада том поднебљу и менталитету, други сматрају да реда на плажама и поморском добру мора бити, преноси "24сата".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм