Могуће и грмљавинске олује

Захлађење и невријеме у региону: Ови предјели су сљедећи на удару

  • 01.04.2024. 22:32

У овом часу хладни фронт из области Алпа стигао је до Словеније и до сјеверног Јадрана и донио драстично захлађење са кишом и обилним пљусковима, при чему су температуре опале за петнаестак степени. У Љубљани је температура опала на 10 степени, а у Јулијским Алпима веје снијег, при чему је температура опала на -3 степена Целзијусова

У истом часу, само педесетак километара источније у Загребу је љетних 25, а у Славонији и на сјеверу Босне 28 степени, док је у централним и источним предјелима Србије данас било 31 степен Целзијусов.

Хладни фронт стиже и до сјеверозапада Хрватске и Далмације, а током ноћи и до запада Босне и доноси драстично захлађење са кишом и обилним пљусковима са грмљавином, уз олујни сјеверозападни ветар. Температуре ће бити у паду за петнаестак степени.

У Европу стигло 180.000 тона пијеска из Сахаре

У Европу стигло 180.000 тона пијеска из Сахаре

Потом ће се на удару хладног фронта и захлађења наћи и Славонија, а током ноћи поред Хрватске и БиХ, хладни фронт са кишом и пљусковима са грмљавином премјештаће се и преко Црне Горе.

Понегдје се очекују и грмљавинске олује.

До јутра ће се вријеме у Словенији смирити, а истовремено хладни фронт из региона у другој половини ноћи стиће ће и до Србије и то прво до западних и сјеверозападних, до јутра и до осталих предјела уз кишу и пљускове са грмљавином, па ће и у Србији сутра бити свјежије за десетак степени.

Србија и југоисток Европе налази се на удару веома топле ваздушне масе са сјевера Африке, уз огромне количине пијеска из Сахаре.

Пожар код Теслића: Ватра се брзо шири, мјештани забринути

Пожар код Теслића: Ватра се брзо шири, мјештани забринути

Облак пијеска прекрио је подручје од југа Италије и Балкана преко Србије и Јадрана све до централне и источне Европе, а температуре ваздуха су праве љетне.

Истовремено, циклон већ данима западној и југозападној Европи и области Алпа доноси обилне кише и право јесење вријеме, уз снијег у планинама.

У вишим предјелима Алпа пало је више од пола метра снијега, а хладни фронт који је из области Алпа стигао пред крај дана до Словеније, сада се премијешта даље на исток према Србији, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.