Spriječene veće posljedice

Zapalili kućicu pa sjeli i uz piće gledali kako gori

  • Извор: Телеграф
  • 09.08.2021. 10:29

Pukom srećom sinoć je spriječeno da ozbiljan požar zahvati Košutnjak, nakon što je nekoliko mladića, po svemu sudeći, zapalilo drvenu pečurku u parku, a potom gledalo kako gori i mirno nastavilo da pije pivo.

Do incidenta je došlo prekoputa zgrade RTS-a, oko pola sata nakon ponoći, a ko zna šta bi se desilo da novinarke "Telegrafa" nisu prolazile tuda i, ugledavši kako drvena konstrukcija gori, suočile se sa mladićima.

"Pitale smo ih da li su oni zapalili tu kućicu, nakon čega su odjednom počeli da se prave ludi i pitaju nas zašto njih snimamo. Jedan od njih je počeo da viče i da tvrdi kako on samo tu sedi i pije, kako su kućicu zapalili neki drugi momci koji su pobegli u Pionirski park, iako smo iz kola videli kako jedan od njih prilazi vatri i dodaje drvo", kaže novinarka portala "Telegraf.rs" koja se zadesila na mjestu događaja.

Do tog trenutka je, kaže, visok plamen već zahvatio granu obližnjeg drveta i ona je otpala.

"Pitala sam ih zašto ništa nisu preduzeli povodom toga, na šta je on odgovorio: 'Je l' treba da prospem pivo da se ugasi?'", kaže ona.

Sljedećeg trena još jedna kola zaustavila su se tu i iz njih je izašao muškarac.

"Rekao im je da je policajac i da će sada pozvati kolege. Odmah su se razbežali", prepričava ona.

Nadležni su pozvani i ubrzo je na lice mjesta došlo jedno vozilo, sa četiri vatrogasca koji su šmrkom ugasili plamen.

Podsjetimo, Srbija i svijet se posljednjih nedjelja bore sa devastirajućim požarima, od kojih su mnogi namjerno podmetnuti. Dok grčka ostrva i Atina gore, policija non-stop hapsi piromane koji pokušavaju da naprave veću štetu. U trenutku kada Srbija šalje Grčkoj dodatnu pomoć, paliti drvene konstrukcije na početku jedne od najvećih beogradskih šuma, radi zabave, može da izazove jedino zgražavanje i oštru osudu.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.