Za plin

Zavrzlame oko uvođenja nove valute: Zagrepčanki umjesto 160 kuna stigao račun od 160 evra

  • Извор: Агенције
  • 06.01.2023. 11:58

Hrvatska je u 2023. godinu ušla sa novom zvaničnom valutom, a prelazak sa kune na evro, ne prolazi bez ijednog problema.

Naime, kako su juče izvijestili tamnošnji mediji, Vlada već danima kritikuje preduzetnike da neopravdano dižu cijene.

"Obavezuju se svi poslovni subjekti, uključujući kreditne institucije kao i svi koji su protivno zakonu digli cijene da revidiraju maloprodajne cijene svojih roba i usluga i to da budu određene visinom cijena od 31.12.", rekao je ministar privrede, prenosi Index.hr.

Slična situacija dogodila se i sa računima za plin, kada je Zagrepčanki skinuto umjesto 160.93 kuna (21.36 evra) iznos od 160.93 evra.

"Danas mi se skida sa računa 160 evra i 93 centa, što bi značilo da je moja akontacija bila mnogo viša nego je to uobičajeno. Otišla sam da pogledam uplatnice i vidjela sam da su izdate prije Nove godine i na njima piše da je moj račun 160.93 kune. Lijepo pored toga piše da to iznosi 21.36 evra", pojašnjava žena.

Ona dodaje da joj je u banci rečeno da se to desilo i drugim korisnicima.

"Gospođa sa kojom sam razgovarala u banci mi je rekla da su oni upoznati s tim, da nije njihova greška, nego da je Plinara svima poslala takav račun. Rekla mi je da su odmah priznali grešku, ali niko ne zna kako i kada će se to ispraviti", priča ona za Jutarnji.hr.

Kako dalje objašnjava, pokušala je da kontaktira Plinaru, ali se na ostavljene telefone niko ne javlja.

"Ja nisam baš u takvoj situaciji da ću sutra zbog toga ostati gladna, ali nije mi svejedno da li mi je sa računa dignuto 160 evra ili 20 evra. Vjerovatno će veliki broj ljudi biti u toj situaciji. Ja ne znam kome se obratim osim banci ili Plinari, koja mi ne odgovara", priča ona.

Jutarnji navodi da ova žena nije jedina koja im se javila, a nekima je sa računa "skinuto i do 800 evra".

S druge strane, iz Zagrebačkog holdinga kažu da je Plinara već kontaktirala banku i da će iznosi biti vraćeni. Navodno, do problema je došlo na računima oko 2.000 kupaca.

"Čim je problem uočen, GPZO je kontaktirao banku kako bi se on otklonio. Svim korisnicima će sutra biti vraćeni iznosi za koje su terećeni, te će naknadno biti naplaćen ispravan iznos. Ovim putem se izvinjavamo kupcima zbog nastale neugodnosti", navodi se.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм