Zagreb

Ženi pozlilo na ulici, Hitnu pomoć čekali skoro sat i po

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 26.06.2023. 15:27

Nakon kišnog vremena i temperatura poprilično niskih za ovo doba godine u našem regionu je konačno "granulo" sunce.

Međutim, nešto više temperature pojedinim građanima su stvorile probleme.

Tako je bilo i danas u Zagrebu gdje je starijoj ženi pozlilo dok je čekala prevoz.

Izgubila je svijest i uskoro se našla ležeći na pločniku. Hitna pomoć pozvana je istog trenutka, a prema riječima očevidaca vozilo Hitne pomoći je na mjesto događaja, tramvajsku stanicu Studentski centar, stiglo sat i 20 minuta nakon poziva.


Spominju se nova imena u ključnim ulogama u

Spominju se nova imena u ključnim ulogama u "obuzdavanju" Vagnera 

"Kad sam došla gospođa je već ležala na podu, čovjek koji ju je postavio na bok pozvao je Hitnu oko podne. Ostala sam s njom dok ne dođe pomoć, nakon 15 minuta ponovno sam pozvala Hitnu jer mi je bilo čudno da niko ne dolazi. Rekli su mi da je poziv zabilježen i da je pomoć na putu", tvrdi zabrinuta studentkinja.

Savjesni građani priskočili su ženi u pomoć, okrenuli su je na bok, pozvali Hitnu, stavljali joj obloge, ponovo pozvali Hitnu, kupili joj vodu na obližnjem kiosku i još jednom pozvali Hitnu, prenosi "Jutarnji.hr".

Iako su rekli da je izgubila svijest, glas sa druge strane slušalice nije zvučao pretjerano zabrinuto. Studentkinja je upitana o tačnoj adresi na kojoj se nalazi, radi li se o starijoj ženi plave kose i diše li, na šta je odgovorila potvrdno.

S obzirom na to da se ova tramvajska stanica nalazi na vrlo prometnoj lokaciji, dok su čekali vozilo na mjestu na kojem je ležala onesviještena žena, uz njih su prošla tri druga vozila Hitne pomoći bez tendencije zaustavljanja, potvrdili su očevici.

"Kad sam treći put nazvala, rekli su mi da je na putu policija. Mahali smo vozilima Hitne pomoći i policije, ali niko se nije zaustavio. Nakon 45 minuta zaustavilo se Sanitetsko vozilo koje je slučajno prolazilo Savskom, zaposlenici su je posjeli u bolničku stolicu i zavezali je remenom, ali je nisu mogli prevesti u bolnicu jer je drugi pacijent već bio u vozilu i nisu imali ljekara sa sobom", kaže jedna od očevidaca.

Druga dodaje da joj vjerovatno niti oni ne bi pružili pomoć da žena koja je čekala tramvaj nije krenula vikati na radnicu da joj je dužnost da zbrine pacijenta te da je ne mogu ostaviti da leži na ulici. Zatim ju je ta ista radnica pregledala, pokušala dozvati, ustanovila da diše i još jednom nazvala da provjeri gdje je zapelo s Hitnom pomoći.


Crna rupa u centru Mliječnog puta ne “spava“, probudila se u 19. vijeku

Crna rupa u centru Mliječnog puta ne “spava“, probudila se u 19. vijeku

Dobila je uputstvo da ne napušta mjesto na kojem je pacijentkinja, pa je tako i ona sama stajala pola sata čekajući dolazak Hitne pomoći dok je drugi pacijent u lošem stanju, kako je rekao njen kolega, čekao u parkiranom vozilu nekoliko metara dalje.

Dok su svi zajedno čekali Hitnu pomoć, pacijentkinja je došla svijesti i neuspješno pokušavala komunicirati s ljudima oko nje.

Konačno, najmanje sat i 20 minuta nakon prvog poziva Hitnoj pomoći, zaustavilo se odgovarajuće vozilo koje je primilo pacijenta.

Pokušali su saznati šta se dogodilo ali kako nije bila u stanju da govori, studentkinje koje su joj pružale pomoć još su jednom ponovile cijelu priču.


Mečka i mladunci trče preko ulice

Mečka i mladunci trče preko ulice

Zabrinuti prolaznici više su se puta zaustavili da pitaju mogu li kako pomoći, je li pozvana Hitna i šta se događa. Oni koji su se zadržali duže i primijetili da pomoć ne dolazi, komentarisali su udaljenost najbližeg doma zdravlja - Doma zdravlja Centar u Runjaninovoj koji se nalazi svega 600 metara od mjesta na kojem se žena onesvijestila, kao i saobraćajne gužve koje u to vrijeme nije bilo.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)